Hur lär man sig att simma?

Möjligheten att simma är väldigt viktigt för en vuxen - ibland är oförmåga att stanna på vattnet kosta liv. Du kan lära dig att simma ordentligt, eftersom funktionerna i simningstekniker är tillgängliga för alla.

Hur lär man sig att simma bra?

En person kommer att lära sig att simma, om han kan bibehålla de grundläggande färdigheterna så bra som möjligt, inklusive korrekt andning, förmågan att ligga på vattnet i magen och ryggen, glida på vattnet, öppna ögonen under vatten, behåll kroppens önskade position och flytta armarna och benen på rätt sätt.

Inandning under simning utförs av munnen med huvudet upphöjt eller vänt. Vissa svårigheter för nybörjare i simning är att andas in i vattnet, för det kräver ansträngning. Andning måste nödvändigtvis synkroniseras med händer och fötter.

För att lära sig att simma fort måste du veta hur man ska fungera korrekt med fötterna. Den viktigaste regeln för nästan alla stilar - strumpor ska sträckas och rörelser - snabb och skarp. Det är bara när badstammen "bröstkorg" tar en position som ser ut som en groda.

Viktigt för simning och rätt slag. För att simma snabbare måste du hålla fingrarna ihop, och nybörjarnas största misstag är att de håller fingrarna oklarade.

Ett annat vanligt misstag är att vissa nybörjare simmar försöker höja huvudet högre än vad som krävs. Men med denna position faller benen djupare och musklerna i armar och axlar blir tröttare snabbare.

Övningar för dem som lär sig att simma

Att behärska färdigheter att simma speciella klasser hjälp. Innan de börjar, rekommenderas att värma upp på land i 10-20 minuter.

  1. Gå in i vattnet, gå runt och springa i olika riktningar, så att armarna sträcker sig (2-3 min).
  2. Dyk in i vattnet med huvudet och håll andan i den maximala tiden du kan (5-7 gånger).
  3. Dyk in i vattnet och försök att andas ut, håll ditt ansikte i vattnet (5-7 gånger).
  4. Samla luft, håll andan och gruppera, fördjupa dig i vatten. När vattnet skjuter ut, stå på fötterna och andas ut (4-5 gånger).
  5. Ligga ner på vattnet i magen, sträck dina armar i olika riktningar, håll andan. Försök sedan simma, trycka dina händer på kroppen och gör bara rörelser med dina ben (5-6 min).
  6. Stå inför grundarna, höj händerna och anslut dem. Ta djupt andetag, tryck av och skjut på vattnet (5-6 min). Efter 2-3 dagar, komplicera övningen genom att göra en utandning i vattnet under glidningen.
  7. Gå in i vattnet till ett djup något ovanför midjan, dra i luft och håll den, sprid sedan dina armar och ben och lägg din rygg på vattnet (5-7 minuter).
  8. Upprepa övning nummer 6, men glida på vattnet, inte i magen, utan på ryggen. Försök att inkludera händerna och fötterna (5-7 minuter).
  9. Under rörelsen på magen, följ rörelserna med fötterna, försök att simma några meter, sätt sedan på rörelserna med händerna (5-7 min).

Hur lär man sig att simma under vattnet?

Att lära sig att simma under vatten är bäst i poolen, i sin grunda del. Börja träna med nedsänkning i vattnet med huvudet. Försök öppna dina ögon, gör en lång kontinuerlig utandning. Observera att vid rätt utfall finns det ingen känsla av att vatten häller in i näsan.

När du trivs under vattnet börjar du träna rätt rörelser. Tryck bort från fälgen och glida i vattnet, försök att göra det minsta antalet rörelser med händerna och ben - detta är nödvändigt för att rädda syre.

Svårigheter vid simning under vattnet kan uppstå på grund av obehagliga känslor orsakade av vattentryck. Ju lägre du dyker desto starkare blir trycket på trumhinnorna och du kan få huvudvärk. För att underlätta dessa känslor , innan du dyker, ta några djupa andetag och utandningar. Och om du lägger öronen - kläm näsan och försök att andas ut genom den.

Lär dig att simma - denna färdighet kommer aldrig att bli överflödig. Dessutom stimulerar simning det kardiovaskulära systemet, förbättrar andningsfunktionens funktion, stärker hälsan och hjälper till att bränna extra pounds.