Viktminskning Övningar

När denna mirakelboll endast användes av personer med ryggmärgsskador. Idag tack vare honom blir många kvinnor ägare av fantastiska former. Ja, det handlar om fitball igen.

Det är känt att det finns många skeptiker som misstänker att träna med fitball. Dagens komplex av övningar på fitbole grupperar vi så att även för skeptiker som gör det kommer det att tyckas en utmaning inte en lätt.

Gå ner i vikt på bollen

I viktminskning fitball klasser finns en mängd olika program riktade mot alla muskelgrupper och på alla delar av kroppen. Traditionellt börjar vi med underkroppen. Så, benövningar på fitball:

 1. Lägg ner sidled på träningsbollen och kläm fast den med händerna. Benen ska vara jämn. Vi försöker höja benet så högt som möjligt och behåll det vid maximal höjd. På varje sida gör vi åtta eller tio repetitioner.
 2. Vi lägger oss ner på golvet. Benen är böjda vid knäna, shin är parallell med golvet. Mellan benen, dra åt fitballen och gör långsamt backarna antingen på ett eller annat sätt.
 3. Vi stannar på ryggen, vi lägger våra fötter på bollen. Vi lyfter de två skinkorna och skinkorna uppåt, vi sänker dem med två räkningar. Återigen är det viktigt att träna långsamt.
 4. Placera fitballen mellan ryggen och väggen. Händer framför bröstet. För komplikation är det möjligt att ta hantlar. Långsamt vi crouch och gå upp. När du utför övningen, se till att höfterna på bottenpunkten är parallella med golvet. Förresten stöder dessa övningar helt perfekt formen av skinkorna.

Övningar på fitball för pressen är inte mindre olika. Plus, även de minsta musklerna svänger. vi är ständigt i en instabil position.

 1. Ligga ner på fitballen. Tillbaka, axlarna bör röra bollen. Benets axelbredd isär. Försök att anta en position som hjälper dig att hålla dina fötter balanserade. På varje andra konto lyfter vi upp och sänker torso. Övningen utförs minst 12 gånger. Försök öka belastningen varje dag.
 2. Lägg tonvikten ner, lägg fötterna på fitballen. Övningen är att rulla bollen med fötterna och bilda en vinkel på 45 grader. Denna övning tränar också tillbaka musklerna.
 3. Denna övning liknar den föregående. Kom ner på knäna och luta dina händer på fitballen. Vid inandning försök att rulla bollen, som bildar en vinkel på 45 grader, vid utandning återgår vi till startpositionen.

Tryck på fitball gungar snabbt nog. Detta kommer du att märka efter två eller tre veckor av daglig träning. Om kubbarna i pressen du inte ser lite fett, behöver du även följande träningsövningar:

 1. Ligga ner på golvet, mellan stuporna, dra åt fitballen. Höj benen något, flytta dem till vänster och höger, upp och ner. Övningen är ganska svår, så det ska börja från tio sekunder.
 2. Ligga på fitballen i sidled. Den högra handen bör ligga på golvet, benen på samma nivå. I tre räkningar höjer du benet upp och ner. Efter den tionde tiden, upprepa övningen med det andra benet.

Stretching på fitball

Varje full övning ska fyllas i med en sträcka så att musklerna inte kommer att skada och få en vacker form. Alltså:

 1. Ligga på golvet, fötter på fitball. Lyft ditt högra högra ben. Sänk den först till höger och sedan till vänster. Se till att benen inte böjer sig vid knäna. Gör detsamma med vänster fot.
 2. Ligga ner på en fitball mage. Händer och fötter vilar på golvet. Vi lyfter upp höger arm och vänster ben. Håll din balans. Då utförs samma åtgärd med vänster och höger fot.