Art Gallery of New South Wales


Galleriet ligger bredvid Hyde Park Sydney - i parken Domain. Öppningsdatumet är slutet av XIX-talet (1897).

Skapelsens historia

Det tog Sydney myndigheter 25 år att fatta beslut om att skapa ett konstgalleri. Mötet om offentliga figurer ägde rum 1871. Det bestämdes att staden och landet behöver en plats där konsten ska främjas genom mästerkurser, kognitiva föreläsningar och utställningar. De blev konstakademin, som behandlade uppgiften fram till 1879. Huvudfältet för verksamheten var olika utställningar.

År 1880 lades akademin upp och i sitt ställe bildades konstgalleriet i New South Wales. 1882 var ett tragiskt år för galleriesamlingen. Elden som hände här förstörde den nästan helt. Under de närmaste 13 åren har offentliga män beslutat om en permanent byggnad behövs för konstgalleriet.

Arkitekten för det nya arkitektoniska komplexet var Vernon. Den byggnad han uppför sig är stiliserad som neoklassicism. Det tog de första besökarna år 1897. År 1988 genomgick det rekonstruktion och utvidgades avsevärt.

Vad kan jag se?

I konstgalleriet i New South Wales presenteras flera utställningar. Dessa är:

Layouten i konstgalleriet innehåller flera våningar - en källare och tre på toppen. Socle är upptagen av en utställning av målningar av artister från Europa och Australien. Hela första våningen ges till tillfälliga utställningar. Andra våningen är ockuperad av engravings, exklusivt utförs av australiensiska författare. Den tredje våningen är helt ägnad åt Wiribans utställning. Det är tillägnad livet och kulturen av australiensiska aboriginer (öppnade 1994).