E-vitamin i livsmedel

Vitamin E (eller, som det kallas också, tokoferol) är känt för oss som ett universellt botemedel för bevarande av ungdom, skönhet och hälsa. Och allt eftersom detta ämne är en unik sköld som skyddar vår kropp från de skadliga effekterna av fria radikaler. Dessutom innehåller vitamin E i livsmedel våra celler med syre, hjälper till att stärka blodkärlens väggar, kämpar med trombos och förstärker hjärtat.

Hur mycket ska jag konsumera vitamin E i livsmedel?

Det rekommenderade dagliga intaget av livsmedel som innehåller E-vitamin ska beräknas utifrån hur mycket av denna produkt i denna produkt. På en dag behöver du:

Om du observerar denna norm, är hypovitaminos och dess obehagliga symptom inte hemska för dig. Lita dock inte på denna indikator - detta är bara det mest nödvändiga minimumet. För att stödja hela kroppen behöver cirka 200 IE.

Vilka livsmedel har vitamin E?

Innehållet av E-vitamin i produkter distribueras mycket specifikt. Detta vitamin är av vegetabiliskt ursprung och i produktionen av animaliskt ursprung kan det hittas mycket mindre och dess innehåll är mindre. Vanligtvis innehåller produkter som innehåller E-vitamin inte varje dag - i vad som är vår vanliga diet är den väldigt liten.

Tänk på vilka produkter E-vitamin i det maximala beloppet:

Från denna lista blir det uppenbart att mat som är rik på vitamin E ofta inte ingår i vår kost och de som vi brukar äta innehåller den i inte för stora mängder.

Vem behöver vitamin E i mat?

E-vitamin har ett välkänt populärt namn - det kallas "fertilitets vitamin". Detta namn fångades av av en anledning: faktum är att detta element säkerställer stabil och korrekt funktion av gonaderna hos både män och kvinnor. Det är därför som varje partner i graviditetsplaneringen rekommenderas att ta extra vitamin E för att öka chanserna för en tidig graviditet. Men gravida kvinnor och ammande mödrar behöver detta vitamin.

I händelse av att någon typ av problem relaterade till det endokrina nervsystemet, störs hjärnan eller kärlen, är det nödvändigt att öka patientens dos Mat av E-vitamin (vilka livsmedel innehåller E-vitamin, du vet redan, så berik bara ditt bord med en flaska majsmjölk).

Det är också känt att E-vitamin är en av de viktigaste elementen som säkerställer att ett sådant viktigt organ i människokroppen fungerar som hjärtmuskeln. Det är därför en tabell rik på produkter med E-vitamin är så viktig för alla som har några problem med hjärt-kärlsystemet (förresten gäller detta för rökare).

Men vad som helst som är rik på vitamin E är det inte i nödfall du behöver lägga till ett apotekstillägg till din vanliga kost.