Vad innehåller fiber?

Många människor använder produkter, är bara intresserade av innehållet i vitaminer och näringsämnen i dem, och glömmer det viktiga element som hjälper kroppen att rena sig - det är fiber . Det är en av huvudkomponenterna i receptet för livslängd och stöd för god hälsa. För att du ska kunna konsumera detta ämne i tillräckliga mängder är det viktigt att veta vad fibern innehåller.

Till att börja med är det nödvändigt att ta reda på hur det ser ut. I det enkla mänskliga språket är detta ämne en vävning av växtfibrer, som knappast absorberas av kroppen. Till skillnad från andra ämnen fyller den oss inte med energi eller olika vitaminer, men det minskar inte dess betydelse. Fiber är uppdelat i lösligt och olösligt. Den första - normaliserar sockernivån i blodet, upprätthåller surheten i magen, förhindrar hjärtproblem. Den andra - förbättrar tjockheten i tarmen, skyddar den mot alla slags sjukdomar och fetma.

Vilka livsmedel är rika på fiber?

Vegetabiliska produkter rik på fiber:

  1. Grönsaker . Det största antalet ingår i squash, pumpa, morot, gurka, tomat, kål, gröna ärter, en mängd olika gröna.
  2. Frukt . I dem presenteras fibern i form av pektin och cellulosa. Recorders - äpplen, päron, plommon, apelsiner, bananer och alla torkade frukter.
  3. Bär . Nästan alla bär är källor till kostfiber, rätt mängd 200 g hallon eller jordgubbar.
  4. Nötter . På grund av det höga näringsvärdet är det bättre att äta små portioner. Mest av allt i mandel och pistaschmandlar.
  5. Hela korn . De är en del av helvete bröd och kli, de sänker helt kolesterolhalten i blodet. Försök att lägga till spannmål och spannmål i din meny.
  6. Bönor . I dem är fiber löslig och olöslig.

Den dagliga dosen ska inte vara mindre än 30 gram av substansen, men detta bör göras gradvis. Det viktigaste är att öka dricksvattennivån så att fibern fungerar fullt ut.

Produkter med fiber för tarmarna

För att fullständigt bli av med obehag i matsmältningssystemet måste du äta dessa livsmedel:

Forskarna hävdar att choklad och banan har utmärkta laxerande egenskaper, till skillnad från läkemedel har de en trevlig smak och lukt. Det är bäst att äta mat med fiber sent på kvällen före sänggåendet. Alla dessa produkter kommer att bidra till att förlänga ungdomar i hela kroppen, för att skydda tarmarna från problem och att skapa metaboliska processer i kroppen.

Produkter med dietfibrer för viktminskning

För att bli av med övervikt är detta ämne oföränderligt, för det är med honom mättnad kommer tidigare, och du överdriver inte. Hur hjälper fibrer i kampen mot övervikt? Medicinsk forskning har visat att mat med fibrösa ämnen snabbt mättar, fyller magen och skyddar mot övermålning. Det innebär att kroppen gradvis kommer att förbruka överflödig energi som kommer att uppstå från de bearbetade fett.

Grov fiber i mat är lite mer användbar än andra, eftersom den håller sig längre i kroppen och renar det bättre, det finns i följande produkter:

Om din kost fortfarande inte innehåller fiberprodukter, korrigera omedelbart denna orättvisa. Efter ett tag kommer du att märka en betydande förbättring av hälsan.