British Museum i London

En av de mest kända sevärdheterna i den brittiska huvudstaden i London är British National Museum, som är en av de mest kända i världen , besöker som du kan lära känna kulturarvet i antika Rom, Grekland, Egypten och många andra länder som var en del av det brittiska riket.

Detta museum skapades 1759, baserat på privata samlingar av presidenten för den brittiska vetenskapsakademin Hans Sloan, antikviteten till Robert Cotton och Earl of Robert Harley, som donerade dem 1953 till National Foundation of England.

Var är British National Museum?

British Museum var ursprungligen beläget i Montague House, där utställningar endast kunde besökas av en utvald publik. Men efter byggandet 1847 vid samma adress till den nya byggnaden blev British Museum tillgängligt helt gratis för alla som önskade. Världens mest kända museum i England ligger alldeles i närheten: i centrala London i Bloomsbury, nära trädgårdsplatsen, på Great Russell Street, som är mycket lätt att nå med tunnelbana, vanliga bussar eller med taxi.

Utställningar av British National Museum

Tack vare arkeologiska utgrävningar och donationer från privata samlingar har just nu samlingen av museet mer än 7 miljoner utställningar belägna i 94 rum med en total längd på cirka fyra kilometer. Alla utställningar som presenteras i British Museum är indelade i sådana avdelningar:

  1. Forntida Egypten är den största samlingen av egyptisk kultur i världen, känd för sin staty av Ramses II av Thebes, skulpturer av gudarna, sten sarkofagi, "de döda böckerna", ett stort antal papyri med litterära verk av olika tider och historiska skivor och Rosettastenen som texten till den gamla av dekretet.
  2. Antikviteter i Nära Östern - det finns utställningar från livet i de antika folken i Mellanöstern (Sumer, Babylonien, Assyrien, Akkad, Palestina, Antikens Iran, etc.). Innehåller mycket intressanta utställningar: en samling cylindriska sälar, monumentala reliefs från Assyrien och mer än 150 tusen lerartabletter med hieroglyfer.
  3. Ancient East - består av en samling skulpturer, keramik, gravyr och målningar från länderna i Syd- och Sydostasien samt Fjärran Östern. De mest kända utställningarna är Buddhas huvud från Gandhar, statyn av gudinnan Parvati och bronsklockan.
  4. Antikens Grekland och antika Rom - bekänner sig med vackra samlingar av antika skulpturer (särskilt från Parthenon och Apollo Sanctuary), antikens grekiska keramik, bronsobjekt från Egeida (3-2 tusen f.Kr.) och konstverk från Pompeii och Herculaneum. Mästerverket i detta avsnitt är templet av Artemis i Efesos.
  5. Förhistoriska antikviteter och monument i Romerska Storbritannien - Arbetsinstrument, från de mest primitiva som finns i de keltiska stammarna och slutar med den romerska regimen, en samling bronsobjekt och en unik silverskatt som finns i Mildenhall.
  6. Europas monument: medeltiden och nutidens tider - den innehåller verk av dekorativ och tillämpad konst från 1 till 1900-talet och olika riddarpansar med vapen. Även i denna avdelning är den största samlingen av klockor
  7. Numismatik - det finns samlingar av mynt och medaljer, som innehåller från de allra första proverna till de moderna. Totalt har denna avdelning över 200 tusen utställningar.
  8. Graveringar och ritningar - introducerar ritningar, skisser och gravyrer av sådana kända europeiska artister som: B. Michelangelo, S. Botticelli, Rembrandt, R. Santi och andra.
  9. Etnografiska - består av föremål för vardag och kultur av folken i Amerika, Afrika, Australien och Oceanien, sedan deras upptäckt.
  10. Det brittiska biblioteket är Storbritanniens största bibliotek, dess fonder rymmer över 7 miljoner utskrifter, liksom många manuskript, kartor, musik och vetenskapliga tidskrifter. För läsarnas bekvämlighet har 6 läsrum skapats.

På grund av det stora utbudet av utställningar uppvisade, när man besöker British National Museum, kommer varje turist att hitta något intressant för sig själv.