Laterna Magica

Vad associerar Prag med en vanlig person? Först och främst är det en romantisk bild av staden, där dess unika arkitektur, asfalterade gator och utspridda gatubelysning kombinerades. Gaslarmrar och en lamplighter, klädd i en mörk kappa och lång cylinder, är en oföränderlig symbol för Tjeckiens huvudstad. Och detta faktum finner sin reflektion i en mängd olika saker och fenomen. Till exempel är unikt i sin väg Laterna Magika Theatre i Prag, vars namn översätts som en "magisk lykta".

Vad förtrollar Laterna Magica turister?

Det första som fångar ditt öga är teaterbyggnaden . Det ligger på en av huvudgatorna i Prag - Narodni Trzhida, och sticker ut slående mot den vanliga barockarkitekturen. Byggnaden har formen av en jätte spegel kub. Det som är karakteristiskt, uppförde det målmedvetet och önskade att lösa två fåglar med en sten: Ta en tom torg på Nationalteatern , utan att späda den regande atmosfären med stormarknader eller hotell och ge livet till en ny trend i teatralivet.

Varför spegel kuben? Innan arkitekten var den främsta uppgiften att skapa ljudisolering av interiören från ljud som kommer från avenyn. Med samma syfte i dekorationen av byggnaden användes stenplattor av kubansk marmor och stora tallrikar av termo glas.

Teaterns egenskaper

Inställningarna här sker med projiceringar av olika bilder på scenskärmen. I allmänhet kan de beskrivas som en typ av kombination av fotografier, ritningar, danser, skådespelare och specialutrustning, vilket ger bakom kulisserna utrymme för att skapa olika effekter. Vad som är karakteristiskt, på scenen i denna teater, ges ibland presentationer där essensen och händelserna förmedlas av handling och bild, inte ord. Sådana visar är frustrerade, eftersom de låter dig enkelt övervinna språkbarriären.

Namnet på Laterna Magika mottogs för att hedra den populära produktionen 1958, som kallades "The Magic Lantern".

Idag följer teaterföreställningar fortfarande med moderna sätt att visualisera. Laterna Magica är en strukturell del av Nationalteatern.

Hur kommer du till Laterna Magica Theater i Prag?

Du kan komma dit med spårvagn nr 2, 9, 11, 14, 18, 22, 23, 41, 93, 97, 98, 99 till National Theatre stopp. Närmaste tunnelbanestation är Národní třída.