Rambla


Rambla - en gata i Montevideo , som går längs huvudstaden. Det är visitkortet för den uruguayanska huvudstaden, som nyligen tillkom till den officiellt inte godkända listan över världsarvsliv.

Vad är intressant på Rambla-gatan?

Det ligger i södra Montevideo-vattnet. Därifrån öppnar en underbar utsikt över Atlanten. Rambla längd är 22 km. Inte långt från gatan är inte mycket upptagen motorväg.

Denna gata är sällan trångt med människor. Ibland kan du träffa löpare, skateboardåkare, fiskare, cyklister och rullskridskor. Under sommarsäsongen, under tillströmningen av turister, bevakas den allmänna ordningen av en polispatrull. Det finns flera restauranger och kaféer på gatan. Turister som överallt finns bänkar för vila.

Tidigare kändes gatan som Rambla Nashionas Unidas. Nu är det uppdelat i följande segment:

Denna gata verkar ha skapats för promenader. Vid soligt väder är detta ett utmärkt ställe för utomhusaktiviteter. Många kommer hit för att beundra den ovanliga förtrollande solnedgången över Atlanten.

Hur kommer man dit?

Från Montevideo centrum kan du komma hit med bil på 20 minuter. (gata Italien) eller med bussnummer 54, 87, 145 för att stoppa nummer 2988.