Benque Viejo del Carmen

Ett litet land Belize de senaste åren ökar popularitet och lockar allt fler turister från olika länder. Dess främsta egenskaper är vackra omgivande arter, som skapas på grund av orörda orörd natur och ett överflöd av kulturella attraktioner , bevarade från antiken. Detta är typiskt för nästan alla bosättningar i Belize, inklusive staden Benque Viejo del Carmen.

Benque Viejo del Carmen Beskrivning

Benque Viejo del Carmen är på sin plats den mest västra staden i Belize, och ligger 130 km från landets huvudstad, nästan vid gränsen till Guatemala. På 13 km från det finns det andra bosättningar - staden San Ignacio . Också längs kanten av staden är Mopanfloden . Liksom i hela Belize, på platsen av Benque Viejo del Carmen fanns det gamla Maya-bosättningar.

Sedan Belize blev självständigt har det skett en snabb utveckling i Benque Viejo del Carmen. Här finns det ganska stora stormarknader, den årliga Fiesta hålls, turism och infrastruktur utvecklas. Resenärer på varje hörn erbjuds souvenirer, som kan köpas för minnet av resan.

Benque Viejo del Carmen - sevärdheter

I närheten av staden finns ett sådant forntida arkeologiskt monument av civilisationen som Shunantunich , som innehåller spår av den antika maya-civilisationen. Den stiger på en ås som gränsar till Mopanfloden. Ritualer hölls i maya bosättningen i antiken.

Det finns en viss legend kopplad till platsen, vilket förklarar namnet "Shunantunich". I översättning betyder detta "stenkvinna". Enligt de antika berättelserna var det ett spöke i form av en kvinna med röda ögon, som uppträdde på El Castillos trappsteg, och sedan försvann mysteriet i väggen.

Området Shunantunich är ca 6 kvadratmeter. km, omfattar territoriet 6 rutor, runt vilka spår av gamla palats, många högar. Den mest kända byggnaden är El Castillo-pyramiden, vars höjd är 40 m. Det är en stegad terrass dekorerad med pittoreska basreliefer. Via El Castillo finns det två centrala linjer i staden. På sitt territorium hölls ritualer, avsedda för elitens delar av samhället.

Hotell i Benque Viejo del Carmen

Staden Benque Viejo del Carmen är redo att erbjuda turister mysiga hotell, som för det mesta ligger i ett grönt område på pittoreska naturliga platser. Bland de mest populära av dem kan du identifiera följande:

  1. Hotel TreeTops - är omgivet av grönt välplejat territorium. Gästerna kan koppla av på uteserveringen eller promenera i trädgården. I det omgivande området finns sådan underhållning som fiske, paddling, ridning, promenader. Hotellet kan hyra bil, och vattensportentusiaster kan dra nytta av den utrustning som behövs.
  2. Hotel CasaSantaMaria - erbjuder ett urval av mysiga rum. På det intilliggande gröna området kan du gå eller om du vill steka en grill. Du kan äta på restaurangen, där du kan välja mellan lokala eller internationella rätter. Du kan också äta utomhus i ett särskilt utsedda matplats. Hotellet ligger vid flodbredden, så du kan fiske eller vattensporter.

Restauranger Benque Viejo del Carmen

Resenärer som semester i Benque Viejo del Carmen kommer att ha ett mellanmål i en av de lokala restaurangerna eller kaféerna. De serverar lokala, Sydamerika, Karibien, Centralamerikansk mat. Bland de mest besökta restaurangerna kan nämnas följande: ElSenorCamaron, J's & H Diner .

Hur kommer du till Benque Viejo del Carmen?

Benque Viejo del Carmen ligger 13 km från staden San Ignacio och lite mer än 120 km från den internationella flygplatsen Belize . För att komma till denna by kan du övervinna avståndet med buss eller bil.