Gaucho Museum


Uruguay huvudstad, ljus och färgstark Montevideo , är en av de mest besökta städerna i landet. Och det här är inte förvånande, för det är här att det största antalet historiska och kulturella sevärdheter i staten är koncentrerad. Särskilt populär bland huvudstadens gäster finns de många museerna bokstavligen på varje hörn. Bland de mest intressanta av dem, firar turister Gaucho-museet. Läs mer om dess funktioner.

Historiska fakta

Byggnaden, som idag rymmer Gaucho-museet, byggdes 1896 av designen av den berömda franska arkitekten Alfred Massui. Strukturen är gjord i eklektisk stil, med övertygande motiven för fransk neoklassicism. De första ägarna till den lyxiga 3 våningar herrgården var Heber Jackson och hans fru Margarita Uriarte.

År 1923 föreslog Dr. Alejandro Gallienal idén om att skapa ett unikt museum av pengar i antikens Grekland och Rom. Initiativet togs dock inte omedelbart upp och kunde bara realiseras 20 år senare. Den officiella öppningsceremonin hölls 1977, och ett år senare tillsattes en annan sektion om Uruguayas cowboys kultur och historia Gaucho.

Vad ska du se?

Fasaden av byggnaden är gjord i klassisk europeisk stil, som skiljer den från andra byggnader i närheten och lockar uppmärksamhet hos många turister. När det gäller inredningen är de främsta herrgårdarnas huvudsakliga dekorationer lyxiga målningar på taket, vackra stuckaturdekorationer och olika föremål och produkter av trä.

Gaucho-museet ligger på andra våningen i byggnaden. Det är värt att notera att Gaucho är det lokala namnet för argentinska och uruguayanska cowboys. Utseendet på detta folk daterades för första gången av XVII-talet. Enligt forskarna var dessa mestadels unga mestizos och kreoler, vars huvudsakliga verksamhet var boskapsuppfödning. Studien av Gaucho-cowboys livsstil är av stort värde, eftersom de spelat en viktig roll i utvecklingen av kulturen , och särskilt litteraturen, inom moderna Argentina och Uruguay.

Museets samling har en stor historisk betydelse och kommer att vara av intresse för alla som älskar och uppskattar konst. Så, en av huvudutställningarna är hushållsartiklar (möbler, bestick), olika skulpturer i full tillväxt, nationella kostymer, verktyg och vapen (knivar, bågar). Men de mest populära bland besökarna är realistiska scener från Gaucho-folkets liv, vilket återspeglar deras vanliga yrken och huvudhändelser.

Hur kommer man dit?

Gaucho-museet är en av de ljuva och intressanta sevärdheterna i Montevideo , beläget i hjärtat av staden, nära Plaza Juan Pedro Fabini. Du kan komma dit antingen med dig själv, med taxi eller hyra bil eller med kollektivtrafik . Lämna vid Wilson Ferreira Aldunate-stoppet.