Thrills - recept

Den rosa wavelet, liksom den vita fregnen, mamchinvita, är svampar av släktet Mlechnik i familjen. Rått råg med tätt kött och karakteristisk skarp smak (på vissa sätt liknar en svamp). I fräknar köttet innehåller proteiner, värdefulla mineralföreningar, fetter, organiska syror (mjölksyra, ättiksyra, olja), kolhydrater (huvudsakligen i form av fiber).

Vågorna växer i grupper, främst i norra delen av skogsområdet, i björk- och björkblandade skogar som bildar mycorrhizas med trä. Fräckarnas massafruktning sker vanligtvis från slutet av juni till oktober. Wavelet hänvisar till villkorligt ätbara svampar, därför måste förberedelse i någon variant kräva obligatorisk och grundlig blötläggning och / eller blanchering. Vågorna är saltade eller marinerade, skördade för vintern, ibland ätas i stekt eller stuvad.

Låt oss överväga flera recept för att förbereda fräknar. Den viktiga punkten: För varje variant av beredning av vågorna är det bättre att välja svampar starka, unga, utan maskhål.

Recept för marinerade fräknar för vintern

ingredienser:

beredning

Vågorna tvättas och blötläggs i kallt vatten i minst 12 timmar (under denna tid byter vi vattnet tre gånger). Vi rengör de genomtunnade fräknarna från "frans" och (om de är stora) skärs i 2-4 delar. Återigen skölj, häll vatten och koka i 20 minuter, kasta sedan tillbaka i en koland och lägg det i burkar som är steriliserade med ånga. Tillsammans med svampen låg alla torra kryddor. Du kan också lägga lite vitlök (hela denticles) och lök, skuren i ringar, i burkarna.

Koka marinaden från vatten, socker och salt med tillsats av vinbärblad (du kan också lägga till körsbärsbladen, hallon och dillparaply). Fyll den söta marinade med en våg i burkarna, täck med lock och vänta 20 minuter. Smälta marinaden i pannan och koka den igen, varefter vi igen häller vågorna i burkarna med en kokande marinaden. Lägg ättiksyra separat till varje burk. Rulla upp de steriliserade locken. Vi lägger krukorna upp och ner och täcker med en gammal filt tills den svalnar helt. Det är tillrådligt att innan krukans öppning och användningen av marinerade fräknar i mat, inte mindre än 2-3 veckor har gått (eller bättre, mer).

Receptet på saltfregnar

ingredienser:

beredning

Tvättade svampar suger i kallt vatten i minst 12 timmar (under denna tid 2-4 gånger byter vattnet).

Vi tvättar svampar, vi lägger en panna och fyller den med brant kokande vatten. Vänta 10 minuter och dränera vattnet. Upprepa cykeln, du kan till och med 2-ydy och släng sedan svampen i en kolsvällare.

Vi lägger svamp i en burk med lager, hälla salt, kryddor och återställa blad och paraplyer av dill. Vi fyller burken inte till nacke och lämnar ledigt utrymme. Täck toppen med pepparrot (du kan och kål) och tryck den med rena träspinnar så att saltlösningen täcker svampen. Slå på burkarnas hals med ett dubbelskikt av gasbind och placera det på ett kallt ställe (den optimala temperaturen är från 0 till +3 grader C). Svampfrekvenser smörjs i minst 6 veckor.

Marinade eller saltade marinor fungerade bra med kokta potatisar , ris, gröt, fisk och kötträtter. Ett underbart mellanmål för vodka, bär och bitter starka tinkturer.