Statiska övningar

Statiska övningar är inte så populära i hemmeträning. Som regel är människor redo att utföra repetitiva handlingar och tro att detta är mer användbart. I själva verket är komplexet av statiska övningar en utmärkt assistent i att gå ner i vikt och få vackra muskler, och det är värt att tillämpa dem regelbundet.

Statiska övningar: förmån

Statisk stress är inte mindre naturlig för en person än en dynamisk. Till exempel är statiska övningar för ryggraden det vanligaste för kroppen, eftersom musklerna längs ryggkotorna alltid kallas för att stödja den i tonen.

Fördelarna med sådana övningar kan vara mycket olika. Den statiska spänningen av halvstyrka ger en stark belastning på röda muskelfibrer, som mest aktivt utsöndrar energi från fetter. Sådana övningar är optimala för viktminskning och fettförbränning , speciellt om det genomförs efter dynamisk ...

Statiska övningar i full kraft involverar vita muskelfibrer, vilket medför en ökning i muskelvolymen och ökad styrka. På grundval av detta har många isometriska gymnastikkomplex konstruerats, vilket ger en effekt som inte är värre än ett gym.

På grund av den stora stressen på hjärtat och blodkärlen rekommenderas inte sådana övningar för personer som lider av sjukdomar från denna sfär.

Statiska övningar för viktminskning och pressen

Tänk på en rad populära och effektiva statiska övningar som gör det enkelt och snabbt att få din kropp att forma, bränna fett och tona dina muskler. Gör dem bäst i kombination med dynamiska övningar (under andra halvan av sessionen) för att maximera deras potential.

  1. Statiska push-ups. Låt tyngdpunkten ligga, tryck inte upp push-up helt, men till mitten, håll i denna position och håll den så länge som möjligt.
  2. För deltoida muskler. Stå upp rakt, händerna lås i låset på nivån, palmer riktade uppåt. Gör ansträngningen, som om du vill bryta låset med dina armbågar i olika riktningar. Fokusera på axlarna.
  3. För pectoral muskler. Stå dina armar vid bröstkorgsnivån och vila din handflata på handflatan. Lägg händerna på varandra vid första halvhjärtat, då maximalt.
  4. För triceps. Stå på knä framför avföringen, sätt dina nävar på den (med handflatorna ner). Tryck på avföring med all din kraft.
  5. För biceps. Stå med händerna på huvudet och sprida dina armbågar åt sidorna. Palmerna ska trycka ner på huvudet.
  6. För pressen. Ligga på ryggen, sprid dina ben bred och vila på golvet. Riva dina axlar av golvet, sträck ut dina armar utsträckt framåt. Känna hur ansträngda bukpressen.
  7. För sneda buksmuskler. Stå rakt upp, böj armarna i armbågarna. Luta sedan på ett sätt, sedan på andra sidan, och se till att bäckenet är obevekligt.
  8. För musklerna i ryggen. Stå med fötterna på ett rep eller rep, håll ändarna i dina händer och böj framåt med en bock i ryggen, dra upp den.
  9. För musklerna i ryggen. Ligga på golvet i magen, lägg händerna bakom huvudet och böja tillräckligt bra i nedre delen av ryggen.
  10. För fötterna. Stå med ryggen mot väggen, förläng en fot till fotens längd framåt. Foten som ligger bakom trycker mot väggen. Därefter byt dina ben. Fokusera på känslorna i höfterna.

Det är värt att notera att innan de statiska övningarna behöver du en vanlig uppvärmning : vrid lederna, dra musklerna, gör en liten jog för att värma upp så att alla muskler är redo för träning och inte blir sjuk efter träning. Vid slutet av det önskade förlängningskomplexet.