Hur mycket lagar du en manga för ett barn?

I motsats till den rådande åsikten om barnlöshetens meningslösa och till och med skada , rekommenderar barnläkare att införa den i barnens diet. Faktum är att det inte finns så få användbara element och ämnen som inte är överflödiga för ditt barns organism. Och om du säger att ett barn är försvagat eller han behöver gå upp i vikt, då finns det ingen lika gröt i det här fallet. Naturligtvis missbruka inte denna produkt och ge den till ditt barn varje dag, eftersom maten ska varieras. Men här ett par gånger i veckan för frukost somolina gröt blir inte överflödig, men tvärtom.

Hur korrekt och hur mycket för att laga semolina gröt på mjölk till barnet?

Några åsikter om farorna med halmgröt hänvisar till närvaron i denna produkt av fytin, vilket förhindrar absorption av kalcium och järn. Men om semolina är ordentligt kokt, så är det ingen skada när man pratar om någon skada. Låt oss ta reda på hur mycket man ska laga en mango på mjölk för att ett barn ska kunna dra nytta av denna produkt.

ingredienser:

beredning

För att förbereda grönfilé för ett barn från ett till tre år måste mjölk spädas i lika stor utsträckning som vatten. Om barnet är äldre kan du använda mejeriprodukten i sin rena form.

Häll mjölkbasen i en skål eller en liten kastrull och värm den på kaminen till koka. Den erforderliga kvantiteten halvpasta hälls i en skål och införes i mjölken genom en sil och rörs kontinuerligt innehållet i kärlet. Koka gröt med knappt märkbar koka i tre till fem minuter, täck sedan behållaren med lock och låt mankeen brygga i tio minuter. Det viktigaste när man lagar mannagröda följer det minsta tidsintervallet under vilket samma fitin, om vilken vi nämnde ovan, sönderdelas. För att göra detta måste du laga gröt från det ögonblick som det är fullständigt kokt och ta av från elden i minst två minuter. Tillagningstiden kan ökas för att göra maten mer mjuk och homogen, men inte att minska den på något sätt.

Socker läggs till gröt under tillagningen, men om du använder honung eller fruktos som sötningsmedel, introducerar vi dessa ingredienser i plattan innan du serverar dem.

Manna gröt kan kompletteras med en skiva smör, färska bär eller sylt, dekorera skålen i form av en underhållande ritning som gör barnets måltid inte bara läckra men också fascinerande.

Om proportionerna som anges i receptet observeras, erhålls en semolina gröt av medium densitet. Om det är nödvändigt att förbereda en mer flytande eller tjock mango, minska respektive öka mängden halvering.

Hur mycket lagar du en mango för spädbarn?

Manna gröt rekommenderas att införas i barns kost äldre än ett år. Men det finns undantag, som förutsätter utfodring av unga kvinnor. Hur man lagar en sådan röra i det här fallet och hur mycket av det kommer vi att demontera i detta recept.

ingredienser:

beredning

Mjölk utspätt med vatten i lika stora proportioner, värmdes till koka och siktas i en kokande blandning av halvpärm, kontinuerligt omrörning av innehållet i pannan. Om du redan har fått din bebis att locka med socker, är det också önskvärt att söta på semolina gröt. För att göra detta, tillsätt lite socker i grytan. Vi lagar gräddfil med kontinuerlig omrörning i tio till tolv minuter, varefter vi kyler det till kroppstemperatur, häller i en flaska och matar barnet.