Söt risgryta

Ris, som många andra spannmål, är en mycket viktig produkt. Den innehåller B-vitaminer, som är så nödvändiga för normal funktion av nervsystemet, hud, nagel och hårhälsa. Också i ris finns ett lentin, som aktiverar hjärnans arbete, kalium - ett mineral som tar bort överflödig vätska och salt från kroppen. Men det händer ofta att det i form av enkel grus och garnering stör denna produkt. I det här fallet kan du göra en utsökt efterrätt av denna spannmål. Nu ska vi berätta för dig hur man lagar en söt risgryta.

Söt risgryta med hallon - recept

ingredienser:

beredning

Koka riset i vatten i ca 3 minuter, kasta det tillbaka i en kolsyrare, låt vattnet dränera och överför det sedan till en panna, helst med en non-stick beläggning, häll i mjölk och simma tills kokt. Under tiden separeras proteinerna från äggulorna, slå tallarna med socker och smör i ett frostigt skum. Vi rengör citronen med en zest, gnid den på en fin rivare. I ett lättkyldt ris häll kanel, zest, bananflis och blanda väl. Nu mycket försiktigt, för att inte skada bären, tillsätt upptunna hallon och proteiner, piskad i ett skum, mixa försiktigt. Vi förskjuter massan i en bageri, smörj med vegetabilisk olja och lägg den i ugnen i ca 50 minuter. Låt det svalna helt innan du tar bort grytan från formen. Topp med sockerpulver och dekorera med hallon.

Risgryta med pumpa

ingredienser:

beredning

Risen tvättas, hälls med vatten och koka tills det är klart. Pumpa rengörs, skärs i kuber och kokar också. Blanda ris med pumpa, ångad russin, honung och ägg, om du gillar kanel, kan du lägga till det. Om inte, då kan du göra det utan det. Vi blandar allt noggrant och lägger den resulterande massan i en bageriskål, smurt med smör. Vi skickar den till ugnen, värms till 180 grader i 40 minuter.

Risgryta med äpplen - recept

ingredienser:

beredning

Ris koka i vatten till hälften kokt. Mjölken blandas med ägg och socker. Äpplen rengörs och skärs i skivor. Den form i vilken vi ska göra grytan, smörj med smör, strö med brödsmulor, sprida halva riset, toppa äpplen och russin och stäng den andra halvan av riset. Och allt detta är fyllt med ägg-mjölkblandning. Vi lägger grytan med gräddfil och skickar den till ugnen. Förbered tills en skorpa bildas. Apple-ris gryta serveras till bordet med sylt.

Rismjölkgryta

Denna gryta är ett utmärkt alternativ till morgonen gröt, vilket kan vara svårt att mata ett barn. En läcker söt efterrätt är säker på att glädja även den största "nehochuhe".

ingredienser:

beredning

Från ris och mjölk laga en tjock gröt, när den blir kall, blanda den med ägg, tillsätt socker och smör, häll ut de tvättade och torkade russinerna där, blanda alla bra. Den resulterande massan sätts i en form, smörjs med vegetabilisk olja och skickas till ugnen. Baka i ca 20 minuter - tills guldbrun. Om så önskas, i rismjölkgrytan kan du också tillsätta vaniljssocker, krossade torkade aprikoser.

Om du har en liten keso, kolla sedan på receptet för ostmassa och risgryta . Tja, om du också har en köksassistent till ditt förfogande, så behöver du recept av en risgryta i en multivark .