Oceanarium i Eilat

Varje israelisk stad har sina egna sevärdheter och unika platser. Till exempel är staden Eilat stolt över sitt unika oceanarium. Dess design övertygar oss återigen om israelernas praktiska egenskaper. Vad är akvariet? Glasvaror, där fisk simmar, och människor går runt och tittar på dem. I Eilat oceanarium, tvärtom, byggdes ett stort glas akvarium kring människor.

Vad är intressant om akvariet?

Oceanarium i Eilat kallas också ofta ett undervattensobservatorium. Platsen framkallar otroliga känslor och lämnar ingen besökare likgiltig. Oceanarium är ett "fönster" i Röda havet, genom vilken du kan se hur livet i det marina livet fortskrider, observera dem.

Undervattensobservatoriet, som kallas Korallrevet i Röda havet, är till skillnad från alla oceanarium i Europa. Institutionen är uppdelad i specifika zoner, till exempel en zon av hajar, sköldpaddor och sällsynta djurarter. För att komma runt de mest intressanta platserna blir det inte en halv dag.

I oceanarium finns cirka 400 sorter av havsfisk, ovanligt vackra koraller. Om du anländer här klockan 12 på eftermiddagen kan du se hur dykkaren dyker ner i vattnet och matar fisken.

I akvariet finns olika tilläggstjänster. Till exempel kan turister bada i poolen med hajar. Samtidigt är deras "konstgjorda" bostad en av de största. Poolvolymen är 650 000 liter, så hajarna känns som ett inbyggt element. Om du dyker i vattnet med en rovdjur som saknar modet, kan du stå på bron, som kastas över poolen, du kan helt enkelt titta på dem.

I oceanarium är ett undervattensobservatorium i huvudtornet utrustat. Den stiger till en höjd av 23 m, men den mest intressanta är dold under. Basen av strukturen är botten av havet, som ligger ca 50 m från stranden. I botten finns fönster som är djupt under vattnet. Genom dem beundrar besökare det härligt färgrika och pittoreska marina livet. Vid fönstren, simma fisk, som sopa och försvinna någonstans i korall labyrinten.

Förutom fisk är invånarna i oceanarium sköldpaddor och strålar. Här kan du se hur skalen öppnas med pärlor. I Eilat oceanarium kan du se koraller, även utan att närma dem med dykning. För att göra detta behöver du bara gå lite på en pantone 100 meter lång.

I akvariet finns en zon "Amazon hut", som innehåller invånare i de tropiska skogarna - caimaner, ål, piranhas, grodor och andra djur.

Information för turister

Priserna på biljetter till oceanarium är ganska dyra. En biljett för en vuxen kostar 29 siklar och för ett barn från 3 till 16 år - 22. Endast barn under 3 år, men i akvariet får de endast barn från och med 2 år. Om du lägger till mer kan du köpa en biljett för att titta på filmen 4D.

Eilat havsakvarium är öppet dagligen från kl. 8.30 till 16.00. Varje dag vid en viss tid matar de fisken i en viss zon. Om du vill se hur den sällsynta fisken matas, ska du gå till 11:30 på lämpligt område.

Besökare kan njuta av en båttur. Det finns en kafé, flera kaféer och souvenirbutiker på plats.

Hur kommer man dit?

Oceanarium ligger 6 km från staden Eilat , mot den egyptiska gränsen och resorten Taba. Du kan komma till observatoriet under vattnet med buss nummer 15 eller 16. En annan kollektivtrafik som du kan använda är buss nummer 282, som rider från Ovda flygplats till gränsen. Det tredje sättet att komma till observatoriet är att ta en taxi.