Surfa i UAE

Många som vill åka till de arabiska emiraterna, vill få "allt på en gång": inte bara beundra de fantastiska skyskraporna och andra attraktioner , koppla av på de vackra stränderna , men ta även aktiv fritid, inklusive åktur på vågorna.

Funktioner av Surfing i Emiraterna

Trots att surfing i UAE har blivit populär inte så länge sedan (det är även förbjudet enligt lag på vissa stränder) finns det platser där man kan "fånga en våg". Och, liksom många andra saker, är det inte helt standard att använda surfing i Emiraterna. Här kan du göra det inte bara till sjöss (som i hela världen), men även i vissa vattenparker !

I princip är älskare av "fångar vågan" bättre att gå till landets östkust, för i havet finns det fler vågor och de är högre. Den bästa tiden för surfing i Förenade Arabemiraten är perioden från oktober till maj: vid denna tidpunkt är vågorna i både persiska och oman Gulfs högre.

Viktigt att veta

Att surfa på fredagar, och även på nationella och stadsferier är det omöjligt. Dessutom kan polisen på offentliga stränder bota en surfare om han finner att det skapar en fara för människor på stranden.

Och det viktigaste: i UAE, som i ett muslimskt land, kan du inte surfa i baddräkter och baddräkter. För detta finns speciella kostymer.

Dubai

I denna stad finns flera populära platser för surfing:

  1. Dubai Sunset Beach är en av de mest populära platserna i UAE för surfare. Det ligger bredvid det berömda landmärket i Dubai - Burj-al-Arab-hotellet , som vanligtvis kallas seglet. Det är sant att många är rädda för att vågorna inte kommer att vara så höga efter utvidgningen av Jumeirah Beach . Denna plats är också väl lämpad för nybörjare.
  2. Water Park Wadi Adventure erbjuder en mängd olika vågor - både i form och höjd (här "skapa" vågor upp till 2,5 m i höjd).
  3. Wollongong-stranden i Jumeirah. Denna strand erbjuder dock huvudsakligen kite surfing, och för att hantera det här måste du få en licens på den lokala kite klubben.

Fujairah

Detta emirat ligger vid Indiska oceanens arabiska havs kust. Det bästa stället för surfing är stranden på Sandy Beach Motellet. Dra nytta av denna strand och de som bor i andra hotell, men för detta kommer att behöva betala ca 35 dirham (ca 10 US-dollar). Den bästa tiden att surfa här är sommarmånaderna.

Ras Al Khaimah

I denna emirat lite norr om huvudstaden finns det flera anständiga ställen för surfing:

Sharjah

De som vilar i Sharjahs emirat kan surfa på stränderna i Korfakkans stad (Oceanic Beach anses vara det bästa stället).