Tecken på migrän

Migrän är en kronisk neurologisk sjukdom, som diagnostiseras ganska ofta nyligen. De exakta orsakerna till patologi har ännu inte fastställts, men det antas att en viss roll spelas av förändringar i huvudets blodkärl och en överträdelse av blodcirkulationen i dem. I detta fall är migrän inte förknippat med ökat eller minskat tryck, huvudskador, stroke, intrakraniella tumörer, ökat intrakraniellt tryck eller en del av glaukom. Tänk på vilka tecken som indikerar migrän och hur man skiljer dem från symptomen på en vanlig huvudvärk.

Tecken på migrän beroende på åldern hos kvinnan

I många fall förekommer de första tecknen på migrän i barndomen och hos unga tjejer under 20 år faller sjukdomsuppkomsten i äldre ålder (upp till 40 år). Toppet av migrän, när det finns det största antalet anfall och manifestationer är mest intensiva, faller i åldern 25 till 34 år. Senare, särskilt vid uppkomsten av klimakteriet hos kvinnor efter 50 års migränsymptom, försvinner helt eller helt, eller deras intensitet minskar avsevärt.

I allmänhet är migrains huvudsakliga manifestationer typiska för kvinnor i alla åldrar, men sjukdomsformer är mycket olika och bestäms framför allt av organismens individuella egenskaper. En migränattack kan provoceras av olika faktorer:

De främsta tecknen på migrän hos kvinnor

Den vanligaste och karakteristiska manifestationen av migrän är en episodisk eller regelbunden huvudvärk, lokaliserad i en (ibland i båda) halvan av huvudet i templet, pannan och ögonhålan. Smärtan har en pulserande, sprängande karaktär, kan ha en genomsnittlig eller uttalad intensitet, ibland växer den, mycket ofta smärtsam, försvagande. Hos många patienter börjar smärta på natten eller omedelbart efter en morgonuppvakning.

Utseendet hos en kvinna under smärta förändras ofta:

Förstärkning av smärta underlättas av olika yttre stimuli:

Varaktigheten av en smärta attack kan sträcka sig från flera tiotals minuter till flera timmar och jämn dagar.

Vissa patienter noterar att för en tid före en smärta attack har de symptom-harbingers, som oftast är:

Under en smärta attack kan det också finnas andra patologiska symptom:

Vid slutet av attacken, när smärtan börjar minska, finns det vanligtvis en känsla av slöhet, svaghet och svår dåsighet.

Symptom på migrän med aura

Separat bör vi överväga en form av sjukdomen, som en migrän med en aura . Det uppträder mindre ofta och kännetecknas av ett antal neurologiska tecken som förekommer strax före smärtinfarkt eller samtidigt med början. Aura kan innehålla sådana manifestationer: