Semester i Israel

I Israel finns det många riktningar som karakteriserar olika typer av rekreation. Detta land har en exceptionellt bra plats och ett varmt klimat, det här är egenskaperna hos semestern i Israel som är nödvändiga för strandäsongen . Dessutom finns det många sevärdheter och religiösa monument, som landet är känt för.

Semester i Israel på stränderna

Strandferie i Israel är mycket vanligt, eftersom landets territorium har utgångar till de fyra haven och en stor kust, längs vilka stränder med olika komfortförhållanden finns:

  1. I Medelhavet finns det många stora orter som redan har valts av turister från olika länder - Tel Aviv , Ashdod , Herzliya och andra.
  2. Röda havet är populärt under sin långa varma årstid, här i södra delen av landet kan du sola nästan året runt. Huvudorten staden är Eilat , de mest lyxiga stränderna i landet är koncentrerade i det och alla typer av vatten underhållning tillhandahålls. På Röda havet kan du gå inte bara för familjeförtid, utan också att delta i aktiv rekreation i Israel. Korallrev är enkelt skapat för dykning, här kan du njuta av djupet av Röda havet. Dykare från hela världen har redan sina favoritplatser: Jesu stenar och Moses och de så kallade japanska trädgårdarna. Forays för dykning kan göras året runt, eftersom temperaturen på vattnet gör att du kan dyka under vattnet.
  3. Vid Döda havet kan du göra terapeutiska semestrar i Israel. Att bada i Döda havet kan du bota ett stort antal sjukdomar. Här behandlar inte bara saltvatten, men lera och havets luft. Detta är en utmärkt semester i Israel för pensionärer som kan förnya sin styrka och känna att huden är renad och åldersförändringarna är inte längre synliga. Döda havet kan lugna nervsystemet, stimulera metaboliska processer och stärka immuniteten. När du kommer hit för behandling av sjukdomar, kan du kontakta de medicinska centra som ligger på det territorium som gäller för Döda havet. De mest kända komplexen av sanatorium-klinisk typ: DMZ, Dead Sea Clinic och RAS. Även om den senaste utrustningen här, men priserna för behandling är ganska låga.

Var är den bästa semestern i Israel?

En av de mest kända platserna i Israel är Eilats utväg, som, men inte känd för heliga platser eller sevärdheter, som är utspridda i överflöd i Tel Aviv, men det är ett utmärkt ställe att koppla av i Israel med barn. Eilat är känt för sådana sevärdheter:

  1. Undervattensobservatorium , där du kan vara på havsbotten och beundra undervattensvärlden med sin flora och fauna. Också här kan du samtidigt se kusten i flera länder: Jordanien, Saudiarabien, Egypten och, naturligtvis, Israel. Att vara i Undervattensobservatoriet kan du märka flytande exotiska fiskar, hajar, sköldpaddor och strålar. Byggnaden tillåter dig att sjunka till ett djup av 6 m, där djupa vatteninvånare bor, som bara simmar i havet, kommer du inte att träffas. I Eilat kan du besöka den antika parken Timna , där svampklippor, strängpelare och en koppargruva har bevarats, där koppar minskade genom beräkningen av historiker för omkring 6 tusen år sedan.
  2. I norra delen av Eilat finns en reserv som heter High Bar Yutvata , där vilda djur går fritt, förutom reptiler och rovdjur. För att besöka hela territoriet av reserven, som tar cirka 16 km², finns bilar.

Vila i Israel på sommaren kan få lite kontrast, blanda den kalla och varma årstiden, för i Eilat byggdes ispalatset . Besökare kan klä sig varmt och skate eller vara i ett rum med konstgjord snö och spela snowballs eller göra en snögubbe. I dessa viciniteter finns en känd biograf, och uppenbarligen, än den kan överraska. Men byggnaden är byggd i form av en stor pyramid, och inuti utrustningen uppdateras ständigt, vilket gör visning mer realistisk.

De bästa platserna i Israel för rekreation

Landet har en tusenårig historia, här kan du inte bara njuta av havsbrisen och besöka de bästa ställena i Israel för rekreation, ha ett andligt innehåll:

  1. I den gamla staden i Jerusalem kan du besöka den heliga platsen där korsfästelsen och uppståndelsen av Jesus Kristus inträffade enligt Bibeln. Här hålls de viktigaste relikerna till hela kristendomen. Tempelkomplexet har en skrämmande mur , som för judar är en plats där du kan be och be Gud om hjälp. Det är vanligt att sätta anteckningar med förfrågningar i väggen på västmuren.
  2. I Kidron Valley kan du komma till Gethsemane-trädgården , var är den plats där Jesus bad på den sista natten i stort. Här är bevarade de oliver som var vittnen till dessa händelser. På Oljesberget finns många monument, som präglas av evangeliska händelser.
  3. I Jerusalem finns Israels museum , som är fyllt med arkeologiska utställningar. Det finns historiska fynd, gamla manuskript och skulpturer av världskonst. Att resa till olika hörn av museet kan du lära dig kulturvärdena i olika århundraden.

I den gamla staden finns en plats som bara genomsyrar själen - det är en förintelse minnesmärke . Här samlas alla torturer och makt från det judiska folket, alla koncentrationsläger och platser för massmord på judar listas. Yad Vashem Memorial består av platser som symboliserar en separat historia:

  1. Minneshallen har väggar med snidade ställen där det judiska folket lidit. I mitten av hallen finns en evig eld, och nära den en granitplatta, under vilken askan av brända kroppar bevaras.
  2. Barnens minnesmärke innehåller inskriptioner av miljoner döda judiska barn, deras namn, ålder och födelseort.

När ska man åka till Israel för semester? Denna fråga kan lätt besvaras om syftet med att besöka Israel är känt. Människor kommer hit för att vila på de fyra haven, besöka heliga platser och få det bra på Döda havet. På Röda havet kan du koppla av året runt, men den bästa tiden är april, maj, september och oktober. Medelhavet måste skickas från slutet av våren till början av hösten. För behandling och vila på Döda havet är den perfekta tiden vår och höst. Vintertid i Israel, även om det är varmt, men skiljer sig mycket från nederbörd.