UAE: s lagar

UAE är en av de mest populära platserna för rekreation . Men när man går här bör man komma ihåg att detta land är muslimskt. Trots det faktum att gästerna här är ganska lojala (i själva verket turismen är en av de viktigaste inkomsterna i landets ekonomi) finns det några lagar i UAE som en turist borde veta och det måste följas för att inte falla i en kritisk situation.

De flesta av lagarna i Förenade Arabemiraten är likartade, men man borde fortfarande komma ihåg att staten är federal, den består av sju separata monarkier , och i vissa av de emirater kan straff för synd vara svårare än i andra.

Ramadan

I allmänhet är UAE: s lagar baserade på Shari'as regler, och de hårdaste av dem hänvisar till Ramadan, den heliga månaden för alla muslimer. Vid denna tid förbjuden:

Ramadans tid bestäms av månskalendern, varje år kommer det i olika månader. Det är bäst att inte resa till UAE i Ramadan alls.

Torr lag

I alla muslimska länder finns ett förbud mot alkohol, som sprids till lokala invånare. Men hur är den torra lagen i UAE för turister ? På diskotek eller i barer, restauranger, särskilt de som relaterar till hotell , kan du säkert konsumera alkohol. Men att gå utöver gränserna för dessa institutioner bör man observera den allmänna ordningen.

För att vara i ett tillstånd av berusning på en allmän plats, förväntas en böter. Visst, turisterna behandlas ofta med förståelse, men att falla i ett sådant tillstånd på en polis ögon borde fortfarande inte. Och ännu mer, du borde inte bli full för att köra bil - statusen för en utländsk turist kommer inte att sparas här, och du måste tjäna en fängelsestraff. Och om "springa bort" från en polisbil kan det inte vara ett tal alls.

Förresten påverkar inte mängden straff som är berusad på allvaret - ett allvarligt straff måste betala till dem som kom bakom ratten först efter ett glas öl.

Där i UAE fungerar den torra lagen speciellt strängt, så det är i Sharjahs emirat: här säljs alkohol inte alls - varken i restauranger eller i barer, och för ett berusat utseende på en allmän plats är det en mycket allvarlig böter. Här finns dock särskilda institutioner "Wanderers Sharjah", utformad för arbetare av utländskt ursprung, där alkohol kan köpas.

droger

Användning, innehav eller transport av droger är föremål för ett mycket allvarligt straff. Polisen har rätt att tvångsmässigt ta ett blodprov från en person som misstänks vara i ett tillstånd av drogförgiftning. Och om spåren av förbjudna ämnen finns till de skyldige (även om han tog det förbjudna läkemedlet innan han kom till landet) står han inför fängelse.

Observera: listan över förbjudna droger i UAE skiljer sig något från vad som är bekant för oss. Kodin innehållande smärtstillande medel faller till exempel under förbudet. Om det är nödvändigt, ta droger med dig, är det bättre att börja konsultera i UAE: s ambassad, om det är tillåtet att importera specifika ämnen (läkemedel) till landet och samtidigt ta med sig en läkares recept.

Klädkod

Inom hotellet och resortområdet finns inga restriktioner på kläder, förutom att män inte har rätt att se utklädda och kvinnor - till och med topless. Men när man går till ett köpcentrum, när man går runt i staden eller på en turné, är det bättre för män att bära långbyxor istället för shorts och kvinnor - en lång kjol (kort är en kjol som öppnar knäna). För öppna t-shirts borde inte bäras av någon.

Kvinnor bör vägra inte bara från den stora decolleten utan också från kläderna som öppnar magen eller baksidan, och även från den genomskinliga. För brott mot "klädkoden" kan det krävas en stor böter, men även om det inte händer, kan en person klädd "inte enligt reglerna" helt enkelt inte tillåtas till en butik, café, utställning eller något annat föremål.

Attityd mot damerna

UAE: s lagar för kvinnor är strikta, inte bara för kläder, men de berör främst lokala kvinnor. Men turister rekommenderas starkt att inte fotografera kvinnor utan deras tillstånd, och till och med be dem om vägbeskrivning. Det är bäst att inte prata med dem alls och inte titta på dem.

Vad mer kan inte göras i UAE?

Det finns ett antal regler som bör observeras:

  1. På gatorna borde du inte visa dina känslor: kramar och kyssar på offentliga platser. Det högsta som heterosexuella par har råd med är att hålla händerna. Men homosexuella par behöver i allmänhet inte visa sig på något sätt, eftersom det är mycket strikt för icke-traditionell orienteringsstraff (till exempel i Dubai - 10 års fängelse och i Abu Dhabis emirat - så många som 14).
  2. Fel språk på gatorna och gör oanständiga gester är förbjuden - även när du använder dem i samtal med varandra.
  3. Det är oönskat att fotografera utan deras tillstånd och män.
  4. Det är väldigt noggrant att fotografera byggnader: om det "oavsiktligt" visar sig vara en regeringsbyggnad, kommer sheikhs palats , ett militärt objekt - att undvika spionageavgiften bli mycket svårt.
  5. Det är förbjudet att spela. Och sådana är "några spel där en av parterna kommer att behöva ge om en förlust en viss summa pengar." Det är alltså att satsa på pengar också är förbjudet. "Spelare" kan få 2 års fängelse, arrangören av spel - upp till 10 år.
  6. Du kan inte röka utanför de angivna områdena.
  7. Du kan inte dansa offentligt (på platser som inte är avsedda för detta).
  8. Det är tillrådligt att inte äta på språng.
  9. Överskrid inte hastigheten - även i nyktert tillstånd.

Många turistportaler rekommenderar att du reser till UAE för att ta mer pengar med dig än planerat att spendera, om du måste betala böter.

Intressanta fakta

I Förenade Arabemiraten finns det mycket trevliga lagar för medborgarna. Till exempel förväntar sig nyfödda "frökapital" på motsvarande 60 000 dollar. En ung som är äldre än 21 år utan fast inkomst (inklusive detta gäller studenter) kan gifta sig med en landsmän $ 19.000 som ett rentfritt lån, och om ett barns familj är född, behöver du inte betala tillbaka lånet, staten kommer att göra det istället.