Döda havet


Det finns inga azurblå sandstränder, pittoreska koraller, tropiska fiskar och vackra steniga vikar, och en lång vistelse i vattnet kan till och med skada hälsan. Ändå är kusten av detta hav prickat med populära orter med hotell i alla klass- och hälsocenter med ett brett utbud av tjänster. Det är inte svårt att gissa att det här är en helt unik damm på landet - Döda havet. Någon kommer hit för att förbättra sin hälsa, någon vill väldigt mycket uppleva den fantastiska kraften av saltvatten, som inte drunknar, någon vill se de kända sevärdheterna i samband med detta hav och dess omgivning.

Var är Döda havet i Israel?

De flesta frågar: "Var finns Döda havet?", Svar: "I Israel." Detta är inte sant. Faktum är att denna reservoar ligger på gränsen till två stater: Jordanien och Israel . Dessa länder har praktiskt taget samma längd på kustlinjen. Precis på den västra israelska kusten är den mer utvecklade turistinfrastrukturen, så orterna här är mer populära än i Jordanien. Dessutom attraheras många turister av möjligheten att kombinera resan direkt till de tre haven: Röda, Medelhavet och Döda havet, vilka är markerade på Israels karta.

Israeliska orter på Döda havet

Gå till stranden av det mest mystiska och ovanliga havet på jorden, var förberedd för det faktum att du inte kommer att vänta här av en sådan atmosfär av sorglös vila och ro som regerar på stränderna i Eilat och Tel Aviv . Omgiven av en helig judiska öknen , några hundra meter under havsnivå, mitt i kristallklart utrymme mättat med användbara mineraler. Begreppet "vila" tar en helt annan mening. Jag vill ha tystnad, ensamhet och harmoni med naturen. Därför, och orter, som sådan, det finns inte mycket.

Den största staden i Israel, som är Döda havet - Ein Bokek . Det fokuserar på de flesta hotell, utrustade stränder och hälsokliniker. Det finns många kaféer, restauranger, köpcentra. Och även om det finns alltid många människor i Ein Bokek och det uppfattas som en vanlig kuststad, finns det ingen lokalbefolkning här. Alla turistpersonal kommer från närliggande städer. Därför är det bättre att kalla Ein Bokek bara en utväg i Israel på Döda havet.

Bland de vanliga bosättningarna på kusten, där turistinfrastrukturen också utvecklas kan man skilja:

Det finns en annan stad på Döda havet i Israel, där turister ofta kommer, trots att det ligger 25 km från kusten. Detta är Arad . Dess särdrag är att stadens läge bidrog till skapandet här av helt unika naturliga och klimatförhållanden. Arad är erkänd av UNESCO som den renaste staden i världen när det gäller den ekologiska aspekten. Luftens sammansättning och dess fysikaliska egenskaper är unika. Det är därför som turister från olika länder försöker komma hit, som vill förbättra eller stärka sin hälsa. Staden har många specialiserade kliniker, spa-centra och hälsocenter.

Stränder i Döda havet i Israel

Fritidsälskare "vilde" kommer att behöva svika. Du kommer inte att kunna gå i pension på någon plats du gillar på kusten. Att bada i Döda havet är fylld med många faror (oavsiktligt intag av alltför saltt vatten, vilket aggressivt påverkar slemhinnorna, kvicksand, rev). Därför är simning endast tillåten på speciellt utsedda och lämpligt utrustade platser.

Vila i Israel vid Döda havet är möjligt på följande stränder:

Du kan nå stränderna på Döda havet i Israel med en hyrd bil eller buss från Tel Aviv (nr.421, ca 2,5 timmars bilresa), Jerusalem (nr.486, 444, 487, resan tar 40 minuter till 2 timmar) eller Eilat (№444, på väg ca 2,5-4 timmar, beroende på stranden där du går).

Vad ska man se på Döda havet i Israel?

Wellness semester vid stranden av en ovanlig damm kan diversifieras med fascinerande utflykter till lokala attraktioner. I det omgivande området finns många utmärkta historiska och pilgrimsfärdsställen, liksom fantastiska naturparker och reserver. Paradoxalt sett kommer ett av de mest levande och mättade bilderna i Israel att göra på Döda havet.

Så, de största attraktionerna:

Du kan gå till intressanta platser själv, hyra en bil eller gå med i en turnégrupp.

Vad är behandlingen av Döda havet i Israel?

Det är ingen hemlighet att många människor går till Döda havet inte så mycket att vila på stranden, hur många ska få en laddning av hälsa och livskraft i många månader framåt. Även om du inte är i närheten av anställda hos en medicinsk klinik eller ett hälsocenter, lämnar du dig fortfarande med markant stärkt hälsa och förbättrat välbefinnande.

Mineraler och salter av Döda havet påverkar först och främst huden:

Mycket användbar vila på Döda havet för dem som har problem med det muskuloskeletala systemet. Här kommer idrottare tillbaka för att återhämta sig från skador, patienter med artrit, artros, polyartrit, osteokondros, skolios och reumatism.

Det finns fortfarande en stor lista över sjukdomar där vila på Döda havet kommer att vara ett utmärkt sätt att förbättra hälsan och förhindra sjukdomsframsteg. Dessa inkluderar: eksem, psoriasis, kronisk bronkit, diabetes, prostatit, dermatit, prostatahypertrofi, astma, ENT-sjukdomar (bihåleinflammation, faryngit, rinit, tinnitus, tonsillit, laryngit), allergier.

Och självklart kommer en speciell "tillfredsställelse" från vila vid Döda havet att få nervsystemet. Här blir du inte bara av med depression, kronisk trötthet och lindring av stress, men kan även bota mer allvarliga dysfunktioner i nervsystemet (astheno-neurotiska tillstånd, neuroser, cerebral pares).

Döda Havet Hotell i Israel

På Döda havets kust finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter för turister. Det finns hotell, loger, pensionat, lägenheter, vandrarhem, stugor och campingplatser.

Det största valet är i Ein Bokek. Vi presenterar dig listan över de bästa platserna för boende, baserat på gästernas åsikter och åsikter:

Det finns också många hotell på Döda havet i den lilla byn Israel - Neve Zohar. De bästa av dem:

Cirka 9 mini-hotell och pensionat ligger i moskén Neot-Akikar ( Libi Bamidbar , Döda havet Tamar's Cabin , Etzlenu Bahazer ). Det finns också boendealternativ i Mul Edom Dead Sea Apartments , Ein Gedi ( Hotel Kibbutz ), Almogues ( mini-hotell Almog ) och Metsoke Dragot ( Hostel Metsoke Dragot ).

väder

Kanske är vädret på Döda havet en av de mest gynnsamma i Israel . Hela året är det soligt och varmt, det finns nästan inget regn. Dessutom är det nästan omöjligt att bränna här, eftersom de skadliga ultravioletta strålarna helt enkelt inte når så lågt till en nivå på -400 meter under havsnivån.

Medeltemperaturen på sommaren är + 35 ° C, på vintern + 21 ° C. Vatten kyler sällan sällan till under + 20 ° C. Därför är simsäsongen kontinuerlig här. Du kan inte ta ett paraply till döda havet resorts. På ett år faller omkring 50 mm nederbörd i denna region. Det är möjligt att få under kort, kort regn endast från november till mars.

Oavsett vilken tid på året du går, ta varma saker med dig. De kan vara användbara även på varm sommar, som under dagen kan temperaturen variera i intervallet 15-20 ° C.

Hur kommer man dit?

Att nå Döda havet i Israel är lätt, oavsett stad du kommer att vila. Med buss kan du få från Tel Aviv , Eilat , Jerusalem , Baer Sheva . Det finns flera vägar som leder dig till Ein Bokek, Khamei Zohar, Ein Gedi, Neve Zohar eller Kali. Du kan också använda en hyrd bil eller taxi. Den närmaste flygplatsen till Döda havet i Israel är Ben Gurion . Det finns inga direktbussar från den, men nästan alla utväg är det möjligt att komma dit med transfereringar.