Hur går hjärtat under graviditeten?

Retrochorrial hematom är en blodpropp som bildas mellan fostret ägg och livmoderns vägg. Vanligtvis följer den hotet om missfall. För framtida mammor ger en sådan diagnos mycket oro. Många är intresserade av hur och hur mycket hematom som går under graviditeten, och även vad är sätten att behandla det. Det kommer att vara användbart att förstå informationen om denna överträdelse.

Behandling av hematom

Läkare särskiljer flera grader av hematom:

Eftersom patologi är fylld med missfall är det inte nödvändigt att tveka att söka medicinsk hjälp. Om man märker de alarmerande symptomen, ska en kvinna omedelbart gå till gynekologen. Han kommer att ordinera behandlingen och berätta i detalj hur retrokarionisk hematom går under graviditeten. Denna process består i att klumpen gradvis minskar i storlek och helt försvinner, och blodet utgår genom livmoderhalsen utåt.

För att hjälpa kroppen att klara uppgiften ges patienterna följande rekommendationer:

Läkaren kan också rekommendera ett vitaminkomplex eller separat askorbinsyra, vitamin E och grupp B. Den känslomässiga vilan hos en kvinna är viktig. Eftersom hon kan rekommendera lugnande medel. Det kan vara valerian eller motherwort infusion. Som anestetik betecknar de "No-shpu". För att förbättra blodtillförseln i livmodern kan skriva ut "Kurantil". Du kan inte dricka dessa droger själv på rekommendation av dina flickvänner. Eventuell självmedicinering kan skada barnet. Alla droger ska utse en läkare. Läkaren kommer att övervaka behandlingen med ultraljud och andra undersökningar.

I milda former, då hematom inte utgör ett särskilt hot mot graviditeten, kan läkaren bara observera det och ge allmänna rekommendationer. I den här situationen kan det lösa sig självständigt utan några konsekvenser. Vid andra grader kan behandling på ett sjukhus vara nödvändigt. Det är viktigt att veta hur hematomet går under graviditeten. Tömningen av koagulatet kan bedömas genom närvaron av fällningar. Men du måste vara uppmärksam på deras karaktär. Det faktum att klumpen resorberas indikeras av brun urladdning i små mängder. De är koagulerade blod som fyller hematom. Deras närvaro betraktas som ett gynnsamt tecken. Ibland åtföljs processen av en dracksmärta i buken. Skarlet blod från könsorganet är ett alarmerande tecken och en brådskande anledning att se en läkare, eftersom detta kan indikera en försämring av situationen. Det exakta svaret på frågan om hur länge hematomet går under graviditeten är det inte. Eftersom det beror på dess storlek, liksom karaktären hos en kvinnas hälsa. Ungefärliga villkor är från 2 till 5 veckor.