Användbara egenskaper hos pomelo

Pomelo är en citrusfrukt. Hans hemland är Kina. Där är han en symbol för välstånd och välstånd. Denna exotiska frukt ger även varandra för det nya året. Idag växer pomelo i många länder och är populärt över hela världen.

Hur man väljer en pomelo och vilka är dess användbara egenskaper

Vissa anser att pomelo är en släkting till grapefrukt , men det är inte sant, dessa frukter är helt olika. Pomelo-trädet når 10, och ibland även 15 meter i höjd, har en rund krona. Frukten är rundad eller päronformad och täckt med en mycket tjock hud. Fostrets diameter är ca 30 centimeter. Inuti är frukten uppdelad i segment med frön. Pomelo är väldigt saftig, smakar söt och sur, massan har en trevlig arom. Hemma, pomelo är inte odlad, eftersom träden för normal tillväxt behöver mycket utrymme och en mycket hög luftfuktighet.

Fördelar med pomelo frukt

Tack vare vitaminer och mineraler har pomelo en mycket positiv effekt på människors hälsa. Användbara egenskaper hos pomelo är innehållet i vitamin A, B och C, liksom kalium, som stöder hjärtsystemet. Den består av limonoider, som verkar i rollen att förebygga utvecklingen av cancer. Eteriska oljor som ingår i pomelo förstärker immuniteten. Askorbinsyra i denna frukt är mycket viktigt för kroppen att bekämpa och förebygga viral och förkylning. Vad som är användbart för pimelo i viktminskning, så det här är en speciell enzym som bryter ner proteiner och fetter. Dessutom innehåller denna frukt endast 32 kcal i 100 gram av produkten, så det ingår ofta i kosten.

Pomelo rekommenderas för personer som lider av hjärt- och kärlsjukdomar. Han har egenskapen att normalisera blodtrycket.

Oftast uppstår en fråga om användbarheten av pomelo för kvinnor. Faktum är att pomelo innehåller pektin, folsyra och betakaroten. Dessa är de ämnen som helt enkelt är nödvändiga för gravida kvinnor. Det höga innehållet av C-vitamin hjälper gravida kvinnor att förhindra förkylning, vilket är mycket farligt för både mor och barn. Och kalium och kalcium utgör fostrets bensystem. Pomelo kommer inte att orsaka övervikt, men tvärtom normaliserar ämnesomsättningen i en kvinnas kropp.

Fördelen och skadan av pomelo beror på individuell intolerans och allergiska reaktioner. Om det finns en allergi mot citrusfrukter, då från konsumtion, bör pomelo kasseras. På grund av att pomelo, liksom alla citrusfrukter, är ett allergen, bör det inte erbjudas barn i upp till ett år. Efter ett år kan du gradvis och i liten mängd introducera denna frukt i barnets diet.

Hur man väljer rätt pomelo?

Det är viktigt att välja rätt pomelo. Skalskalan ska vara blank, mjuk och lätt mjuk vid beröringen. Frukten ska ha en trevlig och stark smak. Oraffinerad det kan förvaras vid rumstemperatur i en månad. Om pollen avskalas är det lämpligt att använda den i flera dagar.

Ät pomelo i fräsch form, peeling av skalen och filmerna inne i frukten. Det kan emellertid bli en ingrediens i vissa sallader, särskilt pomelo kombineras med skaldjur. Från det kan du också laga en kryddig sås.

I rå form är pomelo väldigt bekväm att rengöra. Till skillnad från grapefrukt är det ganska lätt att rengöra. Det räcker att lätt skära en tjock hud och rengöra den som en apelsin . Filmerna som skiljer lobula av pomelo är också ganska lätt borttagna. Bara några minuter kan du njuta av inte bara en trevlig doft utan också en oförglömlig smak av denna citrusfrukter.