Inredningstyper i stil med Provence

Alla vet sanningen om att inredningen består av små saker, och ibland kan väggens eller takens yta inte vara lika signifikant som den ursprungliga soffan, soffbordet eller till och med en väggkomposition av målningar. Låt oss prata i detalj om olika ämnen i inredningen i Provence .

Inredning detaljer Provence

Låt oss börja med vardagsrummet, vars centrum är självklart soffan. En sådan interiör som Provence, som en soffa, måste visserligen göras i ljusa pastellfärger, speciellt uttrycka stilen hos en känslig blommig prydnad.

Det är svårt att föreställa sig ett vardagsrum i Provence stil utan låga vitdisplayfodral gjorda av naturligt blekt trä. Inte mindre karaktäristiskt för denna stil är konstgjorda trä.

Huvuddetalj av inredningen i sovrummet är naturligtvis en säng, under vilken stil valts andra möbler och lämplig inredning. Provence är stilen i södra Frankrike, och den måste nödvändigtvis dominera i den vita. Sängen i Provence-stilen måste nödvändigtvis vara tillverkad av naturligt trä med ristade ovanliga ryggar och ben.

Också i denna stil finns också smidda möbler , så en säng med smidda ryggar blir också ett anständigt centrum av sovrummet.

Smidda inredningsmöbler i Provence-stil upptar en hedervärd plats på terrassen eller verandaen, och de vanligaste av dem är ett vackert soffbord med smidesben, mörk eller målad i vitt.

Inredningselement i stil med Provence

Men vad händer om budgeten inte tillåter dig att köpa nya möbler, men du vill känna lugnet och komforten i södra Frankrike i ditt hus? I det här fallet kan du vara uppmärksam på inredningen i Provence.

Det är känt att ett viktigt ackord för att skapa ett interiör spelas av textilier, främst gardiner. Gardiner i Provence stil för vardagsrummet är vanligtvis lätta, luftiga, med en ljus och trevlig blommig prydnad på pastellbakgrund för att matcha möbler.

När det gäller sovrummet, här skulle Provenceens stil i inredningen bli ljusare, och de ljusa blommiga utskrifterna är inte alltid välkomna. Det är bättre att föredra en ljus naturlig enfärgad gardin med ovanlig luftavskärning, om du, trots allt, föredrar ett blommotiv, bör nyanserna vara lätta och dra sig så små som möjligt.

Också i inredningen av sovrummet är oumbärliga andra textilelement av inredningen, till exempel en lyxig täckplatta på sängen, vald för gardiner eller väggdekoration.

Försum inte bort och små inredningar i Provence, som smidda vägghyllor, träklockor, gjorda under antiken, ett ovanligt vitt ställ för blommor eller målade blomstervaror i kökets inredning. Kompetent använda dekorelementen och njut av bekvämligheten och komforten i Provence-stilen.