Behandling efter en hård graviditet

Tyvärr slutar inte alltid graviditeten med barnets fina födelse. Många kvinnor vet inte hur idag det är möjligt att behandla en frusen graviditet.

I tidiga termer leder fading av fostret till spontan abort. Men ofta rekommenderar experter att skrapa i livmoderhålan. Detta bidrar till att minska risken för inflammation, blödning och andra möjliga komplikationer.

Skrapning av livmoderhålan utförs under lokalbedövning. Förfarandet tar 30-40 minuter. I regel utlöses en kvinna samma dag.

Den huvudsakliga behandlingen efter rengöring av livmoderhålan med en död graviditet är användningen av antibiotika samt smärtstillande medel. Antibiotika ordineras för att förhindra inflammation. Den minsta belastningen kan leda till blödning, så du bör observera sängstöd.

Under de första veckorna efter skrapning observeras spotting från könsorganen. Du kan använda packningar, men inte tamponger. Dessutom bör du avstå från samlag till dess att ansvarsfriheten upphör.

När akut medicinsk hjälp behövs?

Om temperaturen stiger till 38 grader. Också med ökad blödning, förekomsten av sekretioner efter 14 dagar. Om du inte sänker smärta i buken, ska du även omedelbart gå till sjukhuset, även efter att du har tagit smärtstillande läkemedel.

Vilken behandling ordineras efter en hård graviditet?

Efter fadans blekning kräver kvinnokroppen ökad uppmärksamhet. Först av allt är det nödvändigt att förstå orsaken. För detta kan följande åtgärder vidtas:

  1. Histologi. Efter skrapningsprovet undersöks embryovävnaden försiktigt för att bestämma orsaken till blekning.
  2. Bestämningen av hormonhalten gör det möjligt att upptäcka sannolika hormonfel.
  3. Analyser för dolda infektioner, sexuellt överförbara infektioner. När en infektion upptäcks utförs behandlingen av en kvinna, liksom hennes partner.
  4. Konsultation av en genetisk och kromosomanalys hjälper till att hitta möjliga genetiska störningar som förhindrar normal graviditet.
  5. Immunogrammet ger tillräckligt med information om moderns fysiska hälsa.
  6. Rätt sätt att leva. Korrekt näring, måttlig fysisk aktivitet och glatt humör hjälper till att stärka hälsan.

Återställingsprocessen tar flera veckor. Och bara efter 6-12 månader kan den kvinnliga organismen vara redo att bära ett barn igen. Nästa graviditet måste planeras, för att inte upprepa de tidigare misstagen. Behandling efter skrapning av den frusna graviditeten är en lång process som kräver tålamod. Men med tillräcklig uppmärksamhet åt din hälsa och efter en läkares rekommendationer, kommer kroppen snart igen att vara redo för en ny graviditet.