Hantverk från solrosfrön

Av fröna gör de mest olika och ovanliga hantverk, applikationer, dekorera inredningsdetaljerna. För dessa ändamål använder nålkvinnor, barn och helt enkelt kreativa människor olika frön: solros, pumpa, vattenmelon, melon, korg och andra improviserade medel.

Idag ska vi prata om vilka mästerverk som kan göras från det här naturmaterialet, och diskutera också några av arbetets subtiliteter.

Hantverk från pumpa frön till barn

Det visar sig som ett källa material för kreativitet, kan du inte bara använda grönsaken själv , carving ut löjliga och fruktansvärda "ansikten", eller göra vaser för chica höst kompositioner. Många människor förbises, men pumpafrön kan fungera som en utmärkt bas för tillverkning av handgjorda artiklar. Deras uppenbara fördel är att de klistrar bra och är lätta att färga, så med hjälp kan du uppnå de mest nontriviala idéerna. Innan du gör artefakter från pumpa frön till barn, ska den senare sköljas ordentligt och torkas, om nödvändigt, målade i rätt nyans. För dessa ändamål är det bättre att använda matfärger.

Du kan måla frön på flera sätt: om hantverket är litet och du behöver några korn kan du applicera färgen på varje frö separat för att måla ett stort parti - du kan hälla dem i en plastpåse och tillsätta färgämnet där. Olje- och akrylfärgerna är lämpliga för att måla frön, den färdiga applikationen kan transformeras med hjälp av vanliga gouache.

Oftast från detta naturmaterial skapar barn fantastiska tillämpningar: höstlandskap, motiv av en varm sorglös sommar, olika djur. Naturligtvis kan nybörjare inte hjälpa till att fråga hur man limar frön till papper för hantverk. Det finns flera alternativ: du kan limma hela ytan på papperet, du kan lima frön omväxlande, eller du kan använda lera i stället för lim, till exempel applicera ett lager av plasticine på önskat område och tryck på varje frö tills önskad prydnad erhålls.

Hantverk från solrosfrön

Mamma, som vill utveckla små motoriska färdigheter hos ett barn, borde inte sakna ett så bra tillfälle. Små frön kräver en spänning av attityd, uthållighet och tålamod. Men samtidigt ser hantverk från solrosfrön bara bra ut, och barnet kan vara stolt över det skapade mästerverket. Naturligtvis bör svarta frön inte färgas, men även i denna färg är de lätta att använda. Till exempel kan du göra en ansökan "solros", i det här fallet är mitten av blomman utlagd med frön, och med kronblad kan du drömma: att komponera med andra spannmål eller helt enkelt dekorera. Den minsta, säkerligen, kommer att gilla tanken på att skulptera djur från plasticine och komplettera dem med frön. Mycket ofta används solrosfrön för att skapa målningar och paneler vuxna, och komponera dem vackert med andra naturmaterial.

Hantverk från melon och vattenmelonfrön

Frön av vattenmelon kommer att bli ett utmärkt källmaterial för barns kreativitet. Ja, vi är vana vid att kasta dem, njuter av en utsökt bär, utan att ens tro att du kan göra från vattenmelonfrön underbara hantverk. Dessa är olika tillämpningar, målningar, paneler. Det är väldigt bekvämt att arbeta med vattenmelonfrön till barn, eftersom fröerna är plana och vällimmade till papp och papper.

När det gäller frön av melon, zucchini - blir de ofta komplementära delar av komplexa kompositioner som läggs ut från olika gryn. Dessa frön är lite svårare att förbereda sig för arbete, i synnerhet måste du tinker med en grönsaksmärg.