Hur stramar du bröstet ordentligt?

Varje mamma vet hur viktigt det är för barn att amma. Men förr eller senare kommer tiden när barnet avvenas från bröstet, då kan moderen undra vad man ska göra för att stoppa mjölkproduktionen. Tidigare, för detta ändamål, dämpades bröstkörtlarna, nu använder vissa människor också denna metod. Men för närvarande finns det många andra sätt. Om mamman fortfarande bestämde sig för att dra bröstet för att förlora mjölken, behöver hon veta hur man gör det rätt.

Beskrivning av utrustningen

För att genomföra denna procedur behöver du en assistent, till exempel en mamma, make eller flickvän. Det kommer också att vara nödvändigt att förbereda en tunn bomullstyg, ett ark kommer att göra, i yttersta fallet kan du använda en handduk. Applicera ett bandage på bröstet från armhålan och till de nedre revbenen, medan materialet ska passa tätt mot huden. Vävnaden är fixerad bakom knivarna med en stram knut, men så att mamman inte känner smärta eller olägenhet.

De som är intresserade av hur man ordentligt stramar bröstet för att bränna ut mjölken, oroar sig också när det är bättre att göra det. Man tror att det är optimalt att genomföra det första förfarandet på natten, och på morgonen kan du ta bort bandaget och dränera mjölken . Det är viktigt att utföra manipulering först efter att barnet töms bröstet.

Det är nödvändigt att uttrycka mjölken, men inte helt, för att förhindra stagnation, mastit . Vissa mammologer rekommenderar inte att man använder en bröstpump för detta, men att utföra proceduren manuellt.

Det är svårt att säga exakt hur länge man ska gå med en spänd bröstkorg. Vanligtvis tar processen upp till 10 dagar, men det är inte nödvändigt att gå dygnet runt i ett sådant bandage.

Tips och tricks

För att inte ha mjölk är det viktigt att inte bara veta hur man ska dra bröstet, utan också att ta hänsyn till andra nyanser. Du kan ge sådana tips som kommer att påskynda processen:

För att uppnå en tidig upphörande av mjölkproduktionen är det möjligt att komprimera på bröstet från kålblad.

Om en kvinna känner smärta, groperar för de minsta tätningarna, bör hon konsultera en läkare. I allmänhet är många rådgivare på hepatit B mot bröstdragande och rekommenderas att göra utan denna procedur om det är möjligt. Men många kvinnor slutade amning, tack vare den här metoden. Det är upp till den moderna mamman att tillgripa denna metod - det är upp till henne.