Safari från Mombasa

Mombasa är den största staden i Kenya , känd för sina snövit stränder, mangrove skogar och långa palmer. Men de flesta resenärer kommer fortfarande till den här delen av landet för att åka på en vildsafari från Mombasa.

Vad kan ses inom ramen för en safari?

Standard safari från Mombasa varar 3 dagar och 2 nätter. Detta är ett utmärkt tillfälle att beundra skönheten i afrikanska landskap, Mount Kilimanjaro och naturligtvis observera invånarna i lokala nationalparker. Inom safari från Mombasa kan du besöka följande sevärdheter i Kenya:

  1. Tsavo National Park . Dess främsta attraktion är floden Galana, i vatten som man kan se fridfullt badade "röda elefanter". En annan attraktion i parken är Aruba-dammen, som fungerar som en dricksvatten för tusentals djur. Här bor bufflar, antiloper, flodhästar och krokodiler.
  2. Amboseli National Park . Besökskortet med safari turer från Mombasa är en elefant på bakgrunden av Mount Kilimanjaro. Detta är ett typiskt landskap av Amboseli National Park, där det största antalet elefanter bor. Förutom dem kan du hitta här: giraffer, bufflar, hyenor, cheetahs, antilopskickor, flingor och många andra representanter för afrikansk fauna.
  3. Källor till Mzima Springs, där du kan se hur flodhästarna simmar med sina ungar.

Safari från Mombasa är en utmärkt möjlighet att lära känna den verkliga Afrika och dess invånare. Titta inte bara på djuren i burar och pennor, men beundra dem i naturen.

Till turisten på en anteckning

Registrera dig för en safari från Mombasa hos lokala resebyråer eller på ett av hotellen . För att göra detta måste du först komma till Mombasa, som ligger 500 km från en annan storstad i Kenya - Nairobi . Flygningen med flygplan är inte mer än 45 minuter härifrån. I Mombasa är en internationell flygplats öppen och tar flyg från världens största städer. Du kan också flyga här med regelbunden flygning från Masai. Kostnaden för turnén per person är ungefär $ 480-900, beroende på sitt program.