Hur man lättar smärtan i stridarna - de sätt som handlar 100%

Födseln är en lång, smärtsam och energikrävande process. Efter att ha upplevt en gång de sensationer och smärtan som följer med födseln, kommer kvinnor ihåg dem för alltid. På grund av detta uppstår frågan om hur man lättar smärtan i anfall. Detta blir möjligt om den gravida kvinnan följer flera regler.

Smärta i slagsmål - känslor

Att förvänta sig de förstafödda, framtida mammorna är ofta intresserade av sina vänner som har fött barn, vilken smärta i arbetet före födseln, hur länge det varar och hur man kämpar för det. Det är värt att notera att de första, så kallade träningsstriderna kan förekomma även under den 20: e gravidveckan. De leder emellertid inte till att arbetet börjar och ger de gravida kvinnorna mer obehag än smärtsamma förnimmelser.

De första arbetskramperna liknar ofta smärtan av kramper, vilket noteras under menstruationen. Snart, som livmoderhalsen öppnar, blir känslor intensivare. Den särdrag är att smärtan inte har en tydlig lokalisering och ofta har en diffus karaktär. Arbetet på arbetet föregås ofta av:

Vad är smärtan i strider som?

Även vid förberedelserna för förlossning är gravida kvinnor intresserade av läkarna om vad som kan jämföras med smärta i slagsmål, hur det ser ut. Obstetricians ger inte ett entydigt svar, som pekar på varje organisms individualitet. Början av födelseprocessen sker på olika sätt: vissa kvinnor fixar smärta i ländryggsregionen, andra märker att dra smärta i underlivet som liknar dem som uppträder under menstruationen.

Om man inte vet hur man jämför en smärta i slagsmål, beskriver puerperor dem som "pushes" inom länden som åtföljs av smärta. Med tiden passerar smärtsamma känslor till buken, förvärvar en girdling karaktär. Vissa kvinnor känner benen i bäckenet och sakrum börjar röra sig ifrån varandra. Över tiden ökar intensiteten, varaktigheten av varje sammandragning ökar, intervallet blir mindre. Detta indikerar barnets snart utseende.

Kan det finnas sammandragningar utan smärta?

Efter att ha lärt sig, vilken smärta man kämpar för är gravida kvinnor intresserade av den läkare som utför graviditet, om sorts utan smärta. I det här fallet är de mer bekymrade över det första skedet - öppningen av livmoderhalsen, åtföljd av svår smärta. Det är värt att notera att det i moderna obstetriker finns anestesimetoder som gör arbetet helt obehagligt ( epiduralanestesi ). En kvinna kan emellertid lindra smärtan själv, utan att tillgripa medicinering.

Resultaten av studien visade att de smärtsamma förnimmelser som åtföljer födelsen beror på själva processen endast med 30%. De återstående 70% är en psykologisk faktor och egenskaper hos kvinnans kropps fysiologiska processer. Rädsla, stress, rädsla för barnet, som kommer in i världen, ökar signifikant smärtan och lidandet som observeras hos en kvinna under födseln. I hennes blodomlopp stiger koncentrationen av hormonadrenalin, vilket orsakar en spasm av blodkärl, muskler och smärta.

Hur man lindrar smärta under arbetet?

Pratar om hur man kan minska smärta under sammandrag, doktorer pekar på behovet av prenatal förberedelse av gravida kvinnor. Det genomförs i ett kvinnors samråd. Framtida mammor deltar i speciella klasser, där de introduceras med befintliga tekniker för att underlätta födelseprocessen. Gravida kvinnor lär sig korrekt beteende vid leverans, andning . Kvinnor rekommenderas att använda speciella uppsättningar övningar som tränar bäckens golvmuskler. Läkare berättar gravida kvinnorna i detalj vad man ska göra för att underlätta sammandragningarna. I avsaknad av kontraindikationer utse:

Hur andas under en våldsam kamp?

Bland de tekniker som lär sig att minska smärta under arbetet upptar andningsövningar en separat position. På grund av enkelheten och tillgängligheten att använda den vid födelsen av en baby kan varje gravid kvinna. Enligt denna teknik, efter arbetets inbrott, bör det inte försöka undertrycka smärta: du kan inte spänna, speciellt skrika. Smärta kan tvärtom intensifiera.

För att minska de smärtsamma förnimmelserna, efter början av regelbundna anfall, borde man följa följande teknik:

Inspirationen ska alltid vara kortare. Vid utandning rekommenderas att vikla läpparna med ett rör. Som en följd av sådana åtgärder kommer den gravida kvinnan att kunna slappna av musklerna så mycket som möjligt, lugna ner sig. Lungorna är fyllda med syre, som kommer att flöda genom blodet till barnet. Sålunda utesluts möjligheten att utveckla komplikationer associerade med syreförlängning hos fostret.

Ställer för lätthet av sammandragningar

Det har fastställts att när mamman är i en viss position blir smärtsensionen mindre uttalad eller försvinner helt och hållet. Vissa utbildade kvinnor använder speciella yogaställningar för att underlätta sammandragningar. De flesta förväntade mammorna tillgriper dock hjälp av mer tillgängliga platser i striderna:

I stående position:

  1. Du behöver luta sig på sängbordet, på baksidan av sängen, lite avskilda ben. Helt slappna av ryggen och magen. Kroppens vikt överförs till armarna och benen. I detta läge svänger du vänster, höger, bakåt och framåt.
  2. De sänkte sig på sina häckar, spred sina ben i stor utsträckning och lutade sig på hela foten. Bakåt lutar sig mot väggen.
  3. Benen är inställda på axlarna, händerna placeras på höfterna. Gunga växelvis framåt, vänster-höger.

I sittplatsen på fitballen:

  1. Sitt ner på den stora bollen, benen bredas bredvid sidorna, böjda på knäna. Utför jiggle. Bollen ska tryckas in i halv.

Övningar för att underlätta sammandragningar

Smärta vid sammandragningar kan minskas med hjälp av speciella fysiska övningar. Särskild gymnastik för kvinnor i födseln bör väljas vid graviditetsstadiet. Gör det mellan rasterna. Bland de effektiva övningarna kan identifieras:

  1. Benen är axelbredd isär, armar längs stammen. Vid inandning är armarna böjda i sidorna, de sänks genom inandning och skakar borsten.
  2. Den ursprungliga positionen är densamma: armbågarna avleds åt sidan och lyfter ett ben framåt.

Massage för att underlätta sammandragningar

För att minimera smärta i ländarna under sammandrag rekommenderar läkare en lätt massage. Genom att sträcka nedre delen av buken i riktning från mitten till sidorna, kommer en kvinna att kunna slappna av muskelfibrerna inte bara i magen, utan också i perineum, låren. Knappar händerna i nävar, knogar ger slipning av lårens yttre yta. Du kan också massera området av sakrummet: händerna knyts i nävar, tas bort bakom ryggen, gnuggar sakrummet i cirkulära rörelser. Att veta hur man lindrar smärtan i studien med hjälp av massage är bra att kombinera med rätt andning.

Bad för att underlätta sammandragningar

För att lindra smärta under arbetet kan och med hjälp av vattenprocedurer. I avsaknad av kontraindikationer (för tidig urladdning av fostervätska, högt blodtryck) tillåter obstetrikare kvinnorna under den första perioden av arbetet att ta ett varmt bad. Vattentemperaturen ska vara 40-45 grader. Detta kommer att bidra till att minska smärta, lindra spänningar och muskelspasmer, slappna av. Innan du underlättar smärtan i svåra anfall på detta sätt måste du kontrollera att fetusblåsan är intakt.