Crocodile Island


I Kenya , inom den afrikanska raptalen, finns det en ganska ovanlig, men däremot inte mindre intressant sjö Turkana . Med avseende på sin storlek upptar den fjärde positionen bland salt sjöar, vilket ger vägen till de kaspiska och ariska haven, liksom till Issyk-Kul sjön.

Lokala invånare från de omgivande byarna med stort nöje för en liten avgift är redo att organisera en turné, med hjälp av vilken du kan titta närmare och bekanta dig med alla funktioner på denna plats. Och naturligtvis kommer ingen guide att ignorera ett sådant underhållande fenomen av naturen som de tre vulkanöarna som tvättar Turkanas vatten. Den största av dem är Crocodile Island.

Mer om ön Crocodile Island

Redan från själva namnet kan vi dra slutsatsen att vi talar om krokodiler. Ja, Crocodile Island fick sitt namn exakt på grund av det stora antalet av dessa rovdjur som bor nära sina stränder. Dessutom kallas ön Central, och tillsammans med norr och syd är det en av de mest kända öarna på sjön, som här, bland Turkana vatten, finns många.

Crocodile Island är en vulkanisk ö. Dessutom är det en aktiv vulkan, och dess backar består av basalt och fonolit. Ibland uppvisar fumarolisk aktivitet, och exakt ovanför kratern kan man observera svavelmoln, som inte bär en viss fara. Strukturen på ön är sådan att i sitt territorium finns tre små sjöar med olika saltkoncentrationer: Krokodil Lake, Flamingo Lake och Tilapia Lake.

Med sitt område är Crocodile Island mycket liten - endast 5 kvadratmeter. km. Men trots sådan blygsam storlek, här är Central Park National Park, som är listad som en världsarvslista för UNESCO och ingår i det skyddade området av Turkana-sjön. Djurvärlden här är unik och rik på exotism. Bland fåglarna kommer flamingos och pelikaner säkert att träffas, och på platser nära stranden kan man hitta stora koncentrationer av nillkrokodiler. Parkens mycket struktur består av ett dussin kratrar och kottar. Dessutom har ön lavaformationer, vilka forskare hänvisar till Holocene-perioden, och sjöarna är rik på olika fyto- och zooplanktonarter.

Crocodile Island själv anses vara obebodd, men för exotics fans finns tre avvecklingsalternativ: Oasis Lodge, Allia Bay Guesthouse och Camp Lobolo Tented Camp. Förvänta dig dock inte att dessa hotell erbjuder högkvalitativa tjänster och ett brett utbud av tjänster.

Hur kommer man dit?

Det bekvämaste sättet att planera en väg till Lodwar i Kenya . Det finns en liten flygplats här, så att komma dit med flyg är inte svårt. Att korsa Turkana vatten är det nödvändigt att hyra en båt. Dessutom flyger flyg från Nairobi till Central Park National Park.