En resa till Nairobi - hur man förbereder?

Nairobi stad är huvudstaden i den afrikanska staten Kenya . Om du planerar en resa till Nairobi och tänker hur man förbereder, hjälper vi dig med detta. För att undvika förekomsten av olika typer av missförstånd, problem och andra problem, rekommenderar vi att du arbetar igenom följande frågor.

En självständig resa eller en paketresa?

Så det första du behöver bestämma när du förbereder dig för en resa till Nairobi är din budget. När du väljer en färdig turné behöver du inte pussa över problemen med att köpa biljetter till ett flygplan och ordna en överföring till hotellet och tillbaka. Det är bara att välja hotell, typ av mat och eventuellt ytterligare tjänster och utflykter.

Om du föredrar att organisera din resa själv måste du först köpa biljetter till planet och boka hotell. Det finns gott om hotell i Nairobi , så du har inga problem med valet. Efter att ha köpt biljetter och bokat ett hotell, bör du överväga att erhålla visum till Kenya . Du kan ordna det själv på ambassaden och visumcentret eller med hjälp av specialiserade företag som hanterar dessa frågor.

Det kommer också att vara nödvändigt att ordna försäkring. Idag kan en försäkring utfärdas online via Internet. När det gäller överföringen från flygplatsen till hotellet och tillbaka, är det här problemet bättre att delta i resan. Du kan ta en taxi och kollektivtrafik eller hyra en bil.

Val av rese och vilotid

I Kenya är det underjordiska klimatet hela året ganska varmt, men två torra och regniga årstider kan särskiljas. De mest gynnsamma tiderna för att besöka Nairobi är perioderna från december till mars och från juli till oktober (+24 ... + 26 grader). Vid denna tidpunkt är nederbörd en sällsynt förekomst, vilket är mycket viktigt när man besöker till exempel naturreservat.

Om du vill göra din semester aktiv och full av intryck, är det dags att tänka på vad du vill se i Nairobi , planera resvägen, skriv ut all nödvändig information om de valda sevärdheterna. Utflykter till många ställen kan bokas vid vilodag, men även i förväg via Internet. Safari turné i Nairobi National Park är lönsammare att köpa på plats, hitta ut från andra turister koordinaterna för resebyrån, som de använde, och priserna för sådana turer. I huvudsak kan du spara pengar om du deltar i grupputflykter - det kommer att finnas mycket information om dem på ditt hotell.

Vaccination och säkerhet

Detta är en av de viktigaste frågorna som förberedelser för resan till Nairobi. Du måste bli vaccinerad mot gula feber, stubbkramp och tyfus, vaccination mot poliomyelit, hepatit A och B rekommenderas också. Alla vaccinationer måste göras i förväg och endast i specialiserade centra där du får ett internationellt vaccinationscertifikat.

Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Bättre att använda flaskvatten från stormarknader. Frukt och grönsaker bör tvättas ordentligt eller skalas.

När det gäller säkerhetsfrågor bör det noteras att även om kenyaner är vänliga och vänliga men med sina saker och pengar på resan är det värt att vara mycket försiktig. Sena kvällar och på kvällen är det bättre att inte vandra genom fattiga områden, men att ringa en taxi och komma till din destination.

Vilka saker behöver du ta med dig?

Var noga med att ta med dig ett första hjälpen kit, som bör vara narkos, antipyretiska, antiseptika, bomullsull, plåster, repellenter, antimalarials, solskyddsmedel och insektsbett.

Tänk på din garderob för en resa till Nairobi. Lätta sommarkläder är tillåtna överallt, förutom formella evenemang. I naturreservat behöver du kläder som stänger kroppen så mycket som möjligt och tät nog för att undvika insektsbett och skär från växter. Det rekommenderas starkt att ta breda hattar och höga skor med fotled.

Transport i Nairobi

  1. I staden finns det ofta trafikstockningar, så var noga med att överväga detta faktum, åka till flygplatsen eller på en utflykt.
  2. Med hjälp av taxibilar är du alltid överens om kostnaden för resan på förhand, eftersom det i sällsynta skatter är sällan en räknare.
  3. Mycket populär transport i Nairobi, som i många andra städer i Kenya , är matata - en analog av våra minibussar. Lämna inte saker obevakad i dem.
  4. När du reser med bil i Kenya, var försiktig på natten. Det beror på det faktum att under de kalla nätterna går det ofta att dölja sig på den varma asfalten. På vägen finns många av dem, men det är svårt att se ens en elefant.

Viktigt att veta

  1. Observera att i Nairobi och Kenya rekommenderas det generellt inte att fotografera boende och besöka deras hem utan tillstånd. Detta gäller särskilt för Masai-stammen. Också du kan inte skjuta på huvudtorget i Nairobi, nära mausoleet.
  2. Under ett besök i nationalparker får man inte närma sig djuren, lämna vägen och lämna bilen utan tillstånd av medföljande guider. Foderdjur och fåglar är strängt förbjudna, alla brott är straffbara med stora böter.
  3. Förbered dig för en resa till Nairobi, var noga med att komma ihåg att staden är ganska dyr och det finns inte alltid möjlighet att betala med bankkort eller ta ut pengar från en bankomat. Förvara därför i kontanter amerikanska dollar, vilket du kan, om nödvändigt, byta på plats eller betala av dem.