Hirax Hill Museum


"All Kenya på ett ställe" - kanske så det skulle vara möjligt att kort beskriva Museum of Hirax Hill. Det är ett regionmuseum som sköts av det nationella museet i Kenya . Det finns en rik samling av kenyansk konst, arkeologiska fynd och mycket mer som berättar om landets liv och dess historia.

Historia och samling av museet

Allt började med chockerande upptäckter som upptäckts av A. Self i 1920-talet. De provocerade nya utgrävningar, varigenom flera reliker hittades: i synnerhet upptäcktes spår av bosättningar som hör till järnåldern. Fortsättningen av utgrävningarna ledde till ännu mer sensationella funderingar - stenar av stenåldern. Du kan se allt detta i Hayrix Hill Museum.

Museet själv ligger i en byggnad som byggdes i början av 1900-talet. Dess utrymme är indelad i tre rum. I den centrala delen ser du en modell av utgrävningar och arkeologiska utställningar, den västerländska är ägnad åt etnografi, den östra är historien.

Museets samling innehåller mer än 400 konstobjekt. Dessa inkluderar masker, musikinstrument, skulpturer från trä och andra. Och många hittar här mer än 5000 år.

Hur kommer man dit?

Museet ligger 4 kilometer från staden Nakuru i Kenya . För att komma till det är det enklaste sättet med bil.