Risgröt på vattnet

Risgröt på vattnet anses vara en klassisk maträtt, som ingår i läktaren eller barnmenyn. Om du bestämmer dig för att laga maträtten som garnering, hjälper vi oss till att göra det så att det inte bara var en del av kosten utan också glädje åt dig i "magen semester".

Framställning av risgröt på vattnet

För en enkel risgröt finns det flera subtiliteter som hjälper till att förbereda en kvalitets- och estetiskt tilltalande maträtt. För det första, innan du lagar mat, bör riskorn plockas: olämpligt för bortskaffande, och resterande ska tvättas för rent vatten. Tvättning är nödvändig, inte bara för att rengöra dammens korn, utan också för att avlägsna överskott av stärkelse från kornets yta och fett som kan få på dem under lagring. Den korrekta tvätten utförs i två steg: först i varmt vatten (stärkelse avlägsnas) och sedan i varmt (fet).

På denna finhet slutar, och vi kan börja förbereda en utsökt risgröt på vattnet.

Recept på smula risgröt på vattnet

Det finns flera sätt att laga smula risgröt, som vi kommer att diskutera nedan.

ingredienser:

beredning

Första sättet: Vattnet kokas och saltas, vi lägger i det beredda riskroppen med 1 glas ris för 2 glas vatten. Lägg omedelbart en bit av krämig, eller lite grönsak, olja och minska elden. Frisk gröt laga mat på medium värme med svag koka, ibland rörande. När riset är svullet - ta av pannan från plattan och lämna den på en varm plats i 30 minuter.

Det andra sättet: Ris, som i den första metoden, lägger vi in ​​redan kokande saltat vatten, vi tar det till beredskap, och sedan tvättar vi det med varmt vatten. Vi lägger olja till gröt och lämnar den i en halvtimme.

Den tredje vägen: Koka upp tills svällning i kokande saltat vatten, och omordna sedan till ett vattenbad för att nå beredskap.

Flytande gröt på vattnet

De av oss som inte gillar smält ris kan laga flytande gröt. Tekniken att förbereda denna maträtt är baserad på matsmältning av spannmål i stora mängder vatten och är inte svårt.

ingredienser:

beredning

Riset är berett för matlagning enligt den tidigare beskrivna tekniken. Vi lägger croupen i kokande saltad eller sötad, vatten och minskar värmen till ett minimum. Koka risgröt på vattnet ska vara från 30 till 45 minuter under konstant omröring. Omrörning kommer att störa integriteten hos riskornet, vilket resulterar i frisättning av stärkelse i vattnet, vilket gör gröt viskös. Färdig ris gröt på vattnet och mycket trevligt i konsistens, tankas med olja och serveras till bordet omedelbart efter tillagningen.

Denna maträtt kommer att vara speciellt användbar för personer som lider av sjukdomar i matsmältningssystemet. För dem bör gröt inte fyllas med olja, och spannmålen själv kan gnidas efter tillagning, eller laga redan hackade korn.

Risgröt på vattnet med pumpa

ingredienser:

beredning

Risen tvättas och torkas, rosiner ångas och pumpan rengörs och skärs i kuber.

Vi lägger smör i grytan, lägg halva pumpan, ½ ris, resterande pumpa och ris. Stänk på skålen med socker, salt och kanel, sprid russin och häll vattnet. Täck krukan med lock och skicka den till ugnen i en timme vid 180 grader.