Pumpa puré för spädbarn

Puree - det här är praktiskt taget den första maträtten, inte inklusive gröt, introducerad i barnens diet. Varför? Ja, för att barnets kropp ännu inte tar tung mat, så är puree ett perfekt alternativ för kompletterande livsmedel. Det finns många olika recept för pumpa rätter för barn . Börja utfodring av barn upp till ett år rekommenderas med vegetabilisk puree. Idag kommer vi att överväga hur man gör babypuré från en pumpa.

Pumpa är en mycket god och hälsosam grönsak som bibehåller mycket vitaminer och näringsämnen även trots värmebehandlingen. Pumpa puré har en mycket delikat, söt smak, och barnen äter det med nöje. Att bekanta ett barn med en pumpa är bäst någonstans från 5 månader, men för barn med allergi är det bäst att vänta upp till 8 månader. Sådan puree kombineras perfekt med frukter, spannmål, kött, så kosten av barnmat med tillägg av pumpa är ganska bred och varierad.

Recept av potatismos

ingredienser:

beredning

Låt oss titta på ett enkelt sätt att göra en pumpa puree. Pumpa tvättas, försiktigt skalas av skalen, frön och skärs i små kuber. Därefter sänker vi pumpan i det renade kokande vattnet och koka i ca 30 minuter. Vatten bör vara så att den helt täcker grönsakerna. Vi koka den kokta pumpan väl, krossa den med en mixer tills en homogen massa erhålls och tillsätt lite olivolja, mjölk och kokt äggula till den. Blanda hela blandningen noga. Det är det, pumpa puree för barnet är klart! Till pumpa puree kan du också lägga till ett halvt färskt äpple, som vi lägger efter att pumpan har blivit mjuk och kokar i ytterligare 10 minuter.

Dieten av ditt barn kan varieras genom att förbereda köttpuré för barn genom våra recept.