Pumpa gröt - 8 ursprungliga sätt att diversifiera en enkel maträtt

Skålen, det befintliga årtusendet, räddade mer än en gång människor från hunger, dekorerade adelens och de stackars bord - grisköttet har inte förlorat sin popularitet hittills. Med frukter eller spannmål, kokta eller bakade - en ljus orange massa kan ta smakämnen och bli lätt en söt efterrätt eller huvudmåltid.

Hur man lagar pumpa gröt?

Pumpa gröt, vars recept är enkelt och universellt, har blivit ett exempel på en hälsosam och näringsrik mat som inte kräver speciell färdighet i matlagning. Skålen, skapad genom matlagning eller släckning och representerar en tjock massa, har förmågan att komma i kontakt med användbara och enkla produkter, vilket gör att du kan diversifiera den dagliga kosten . Var säker på resultatet av att få en utsökt maträtt du kan, om du följer de grundläggande reglerna:

 1. Välj en produkt med en ljus, söt kött och oskadad hud.
 2. För att bli av med ett tätt skal är det möjligt för ett par minuter om du skär den och håller produkten i 3 minuter i mikrovågsugnen.
 3. Skalad melonkultur skuren i små segment för att påskynda bearbetningsprocessen.
 4. Det tar 25 minuter för kokta eller bakade bitar för att få en mjuk konsistens, sedan kryddat med kryddor eller i kombination med spannmål, kommer de att bli en doftande röra.

Pumpa gröt på mjölk

Mjölkpumpa gröt - en utmärkt näringsrik källa, som helt avslöjar de användbara egenskaperna hos meloner och kalebasser. Närvaron av mjölk i skålen ökar karotenets egenskaper och omvandlar den till kroppen som ett viktigt vitamin A, vilket endast absorberas om det finns animaliska eller vegetabiliska fetter.

ingredienser:

beredning

 1. Innan du lagar pumpa gröt, skalla och skära massan i små skivor.
 2. Doppa dem i varm mjölk och koka i 40 minuter tills det är helt mjukat.
 3. Töm vätskan i en separat behållare och torka den kokta massan genom en sikta.
 4. Smaka med kryddor och servera pumpa gröt tillsammans med ett glas mjölk som används under tillagningen.

Pumpa gröt på vattnet

Pumpa gröt utan tillsats av spannmål på vattendrag kommer inte att verka tråkigt och friskt när man använder tillskott som nötter och torkade frukter. De lägger inte bara på konsistens, utan också förbättrar smaken av produkten. Lågkalorier och kosträtter är faktiskt väldigt näringsrika och om du serverar det till frukost kan det ladda med energi.

ingredienser:

beredning

 1. Innan du lagar pumpa gröt, förbered russin, blötlägg i varmt vatten i en halvtimme och muttrar, rulla dem i en mixer.
 2. Skär köttet och koka i 20 minuter.
 3. Töm och blanda blandningen.
 4. Säsong, häll nötter, russin och frön.

Pumpa gröt med en manga

Förberedelse av pumpa gröt blir en trevlig och nödvändig process i familjer med små barn. Extremt doftande med mjuk och mjuk konsistens, det är en underbar förråd av vitaminer under vintersäsongen, i avsaknad av färska grönsaker och frukter. Pumpa gröt för barn kokas ofta med semolina och ger mättnad till maträtten.

ingredienser:

beredning

 1. Köttet mala på en rivare och laga i mjölk i ca 10 minuter.
 2. Sätt i mango, socker och omröring, håll på eld tills massans densitet.
 3. Säsong och dekorera med russin.

Pumpa-hirsgröt

Pumpa gröt med hirs är en klassiker av ryska kulinariska. Vid omedelbart omnämnande av receptet finns det en önskan att laga mat i ugnen, vilket kommer att behålla mjölkens sötma och arom så mycket som möjligt, och ger skummet i skum. Försum inte bort det här alternativet, eftersom det här är det enda sättet att få de rena vitaminerna som ingår i spannmålen.

ingredienser:

beredning

 1. Skala och skiva pumpans skivor.
 2. Sprid på en bakplåt, häll i vätska och baka vid 200 grader i en halvtimme.
 3. Hirse häll, häll kokande vatten i några minuter för att eliminera bitterhet.
 4. Rosta den rostade basen, blanda den med croupen, häll i mjölken och baka i 40 minuter i ugnen vid 170 grader.

Pumpa gröt med ris - recept

Pumpa-ris gröt är ett annat klassiskt alternativ att använda de universella egenskaperna hos meloner och kalebasser kombinerat med inte mindre populär croup. Med tanke på timmar av problem föredrar många hemmafruar det här alternativet på grund av den krämiga, känsliga konsistensen. En trevlig funktion: frysning av massan, du kan spara tid att laga frukost.

ingredienser:

beredning

 1. Använd det första paret av ingredienser på listan, laga biten av produkten i en kvart i timmen.
 2. Häll i mjölken, strö socker och ris och simma över låg värme, utan omrörning, en halvtimme.
 3. Pumpa gröt mos, fyll och servera.

Pumpa gröt med majsgrönsaker

Läckra pumpa gröt kan också vara en kosträtt, särskilt populär bland människor som tittar på kosten. Det är rätt - betyder inte dyrt, och detta recept bekräftar detta. Finansiellt bekväma produkter kan förvandlas till kvalitetsmat på bara en kvart i timmen, och fyller tallrikarna på tre fans av en hälsosam livsstil .

ingredienser:

beredning

 1. Torka skivorna i en stekpanna, häll i lite mjölk och koka i ca 10 minuter, vispa sedan med en bländare.
 2. Koka majsen i en separat behållare i 5 minuter.
 3. Anslut komponenterna tillsammans, tillsätt resten av vätskan och håll den på elden ett tag.

Pumpa gröt i ett multivariat - recept

De oöverträffade förmågorna hos multivarkers är kända för sina ägare: det är nog att välja komponenter, observera proportioner, sätt in och vänta på maträtten på bordet. Innan du lagar pumpa gröt ordentligt borde du köpa en kvalitetsbas, slipa, skugga sötmen med salt, häll i grädden och, efter att ha satt funktionen, lämna köket.

ingredienser:

beredning

 1. Stycken av huvudelementet i skålen multivarki, häll det tvättade riset, häll grädden, tillsätt honung, blanda och salt.
 2. Välj funktionen "Kasha" och tiden 40 minuter och en läcker pumpa gröt kommer att visas enligt receptet.

Pumpa gröt i en kruka i ugnen

Pumpa gröt i ugnen fortsätter en serie utsökt och tekniskt korrekt bearbetad mat. Det är ingen hemlighet att matlagning i en spis inte bara håller alla skålens bästa egenskaper, men håller också juiciness utan att störa strukturen. Med hjälp av "farmor" -metoden och spenderar högst en halvtimme kan du skapa tre portioner av mat med havrebas.

ingredienser:

beredning

 1. Huvuddelen av listan hakas och kokas i 10 minuter.
 2. Häll köttet i krukor, häll flingorna och häll i grädden.
 3. Baka i 20 minuter vid 180 grader.
 4. Säsong med honung, lägg ut skivor äpplen och granatäpplefrön.