Fryst spenat soppa

Efter att ha förberett lite spenatblad i säsongen kan du förse dig med läckra och otroligt användbara soppor för hela kommande hösten och vintern. Grönska efter frysning behåller lejondelen av sina fördelar, och i samband med andra grönsaker, som för övrigt också kan frysas, blir till ett fullvärdigt vitaminkomplex.

Frossad spenatpuré soppa

ingredienser:

beredning

Direkt i disken där du tänker koka soppen, värm upp en droppe olivolja och använd den för att klä på löken. Till de transparenta lökskivorna lägger du vitlök, ingefära och kryddor till pastaen. Avfrosta spenaten och dela broccoli i blomställningar. Dela potatismörknivarna i små kuber. Sätt de kokta grönsakerna i lökbrädet och fortsätt att laga mat i ytterligare 5 minuter. Häll innehållet i pannan med vegetabilisk buljong, sätt kikärterna och blanda väl. Efter 20 minuter, slå soppan med en doppblandare, krydda med citronsaft och servera med örter.

Krämer av spenat soppa med grädde

ingredienser:

beredning

Förvärm båda typerna av smör i en kastrull och spara sopor med skalot. För att steka lägg till laurelblad, spenat (du kan direkt frysta) och ärter. När spenaten dämpas och överskottet av fukt förångas, ta bort laurelbladet, överför grönsakerna till en kastrull och häll buljongen. Efter kokning av buljongen piskar du innehållet i pannan till en krämig konsistens. Grädde varm med citronskal och krydda med soppan.

Soppa med spenat och ägg

ingredienser:

beredning

Lök av lök, släpp en oljedroppe tillsammans med vitlök. Avfrosta spenaten och sätt den till steken. Sätt i allt i en panna, lägg sedan potatisbitar, bitar av asparges och fyll det med buljong. Efter att ha kokat vätskan, minska värmen och låt soppen svalna från den frusna spenaten tills alla grönsaker mjuknar.

Koka de pocherade äggen. Ta bort soppan från elden och säsongen generöst med gröna dill. Servera med ägg och croutoner.

Soppa med spenat och kyckling

ingredienser:

beredning

Innan du förbereder spenat soppa, häll kycklingen med 1,5 liter vatten och placera på elden. Koka buljong i ungefär en och en halv timme, inte glömma från tid till annan för att ta bort ljud från ytan. Avsluta buljongen och dela kycklingen från benen.

Värm lite olja i en separat kastrull och spara på en vegetabilisk bas för soppa: lök, selleri, paprikor och lite vitlök. Häll grönsakerna med buljong, tillsätt kyckling och torkade örter. Koka soppa i 15-20 minuter mer så att buljongen är mättad med doften av grönsaker, och efter matlagning lämna skålen täckt med lock för en liknande tidsperiod.