Bay of Calobra


Ön Mallorca i Spanien är en mycket intressant plats för vila, det finns möjlighet att sola på stranden , bada i det rena och varma havet och besök även underhållande utflykter , beundra de pittoreska bergen och vackra vikar och vikar.

En resa till Cala Sa Calobra på Mallorca i Spanien är ofta en rekommenderad resa för älskare av berg och turister som inte vill tillbringa sin semester uteslutande på stränderna.

Serra de Tramuntana är inte mycket höga berg på Mallorca. Den högsta toppen är Puig Mayor, 1445 meter hög. Men med tanke på att bergen börjar från havet uppträder ett intryck av större höjd. De är steniga, gula, mycket pittoreska, på toppen är täckta med grå kalksten. Deras toppar är platta, men de norra sluttningarna slumpar in i havet och bildar otaliga kluster och klippor. Dessa berg ger ett underbart, fantastiskt intryck.

Idag bor byn Sa Calobra i turism, under sommarsäsongen kommer många resenärer hit för att se den lilla stranden och mynningen av floden Torrent de Parie, som flyter in i denna plats till sjöss. Floden är omgiven av en fantastisk klyfta, från vilken en fantastisk utsikt öppnar sig. Calaubra-bukten i Mallorca med smaragdfärgen är dold mellan de omgivande topparna i Serra de Tramuntana-berget.

Vägen till bukten i Sa Calobra

Vägen som leder till denna lilla by som ligger vid havet och omgiven på alla sidor av bergen ligger 38 km från Soller , och från Palma är det nästan 70 km.

Den enda vägen till bukten, 15 km lång, är väldigt slingrande och kan rotera 180 grader.

Detta sätt är väldigt fascinerande, berg efter berg, berg efter klippa, där kan du få en bra dos av adrenalin, utforska omgivningen från klippan. Vägen passerar över fällningen, och utsikten öppnar med mycket pittoresk utsikt. De sista 9 kilometerna av serpentin byggdes 1932 utan att använda några maskiner, endast med hjälp av manuellt arbete, då var det en otrolig prestation. Efter varv och serpentin vägen leder till bukten Sa Calobra.

För dem som svävar på vägen eller dåligt hållbar serpentin finns det möjlighet att komma till bukten från havet - med båt från Port de Soller. På sommaren går båtar varje dag och gör dagligen flera flygningar.

Sa Calorra Beach

En underbar stenig strand i bukten är ett bra ställe att koppla av. Å ena sidan flera dussin meter stenstrand med klart havsvatten, å andra sidan - tuffa jätte bergstoppar. Innan du lämnar viken bör du bada i det vackraste smaragdvattnet.