Peppar för vintern

Doftande paprika fungerar ofta som huvudkomponenten i olika sallader, såser eller lecho. Låt oss överväga med er recept för beredning av paprika till vintern.

Bulgarisk peppar för vintern

ingredienser:

För marinaden:

beredning

I en djup kastrull häll vatten, ättika, vegetabilisk olja, sätt socker, salt och elda. Peppar tvättas, varje grönsak försiktigt på flera ställen prickad med en gaffel.

Så snart vår marinade kokar, sänker vi några grönsaker i en panna och låt dem puffa i ca 5-7 minuter. Sedan överför vi pepprarna från marinaden till rena burkar, låt vätskorna koka igen och häll det i burkarna. B rulla snabbt, vrid, linda och låt svalna. Sätt sedan den återstående delen av marinaden i andra delen av paprika och upprepa proceduren. När alla bankerna har svalnat ordnar vi dem för förvaring på en mörk plats. Det är allt, betade peppar för vintern är redo!

Spicy pickled pepper för vintern

ingredienser:

beredning

Från paprikorna, ta försiktigt bort fröna och vrid den ihop med den skalade vitlöken genom en köttkvarn. Grind så bara bitter peppar och tomater. Blanda grundligt, krydda med salt och häll i vegetabilisk olja, häll lite smakfull kryddor, lägg de skalade valnötterna och lagra det här mellanmålet på en sval plats i tätt slutna burkar. Du kan inte blanda grönsaker genom köttkvarn, men bara skära i små skivor.

Peppar fylld med kål för vintern

ingredienser:

För saltlösning per 1 burk:

beredning

Vi odlar paprika, tar bort frön och blancherar den i 5 till 10 minuter. För att göra detta, sätt peppar i nätet och sätt det över pannan så att grönsakerna ligger ovanför kokande vatten, men kom inte i kontakt med det.

Klipp kål med smala remsor, grönsaker, bitter peppar och morötter välskötta. Sedan gnuggar morötter på en stor rivare, peppar skärs i små bitar. Blanda sedan de beredda grönsakerna och saltet efter smak. Den resulterande fyllningen fyller pepparna tätt och lägger dem i en ren behållare. Vitlök skälls av skalen, tvättas med kallt rinnande vatten och lämnas att torka.

Häll i vatten, salt, häll socker, häll i vegetabilisk olja och ättika. Sedan blandar vi allt grundligt. Ta nu de rena burkarna, sätt dem fyllda paprika , vitlök och häll saltlösning. I en stor kastrull häll vatten och koka det på hög värme. Vi lägger potten paprika i en kruka med kokande vatten och sterilisera i 5-10 minuter. Ta sedan ut det och stäng det snabbt med ett lock. Det är allt, peppar fylld med kål för vintern är klar!

Bitter peppar för vintern

ingredienser:

beredning

Vi tvättar kullburken och steriliserar den. Skarpa paprika, vitlök och hackad grön dill. Nu kastar vi ett laurelblad, ärter av svartpeppar, vitlök och dill i en kruka. Toppa med peppar och häll kokande vatten.

Häll sedan i salt och tillsätt ättika. Täck med lock och sterilisera i 10 minuter, rulla sedan snabbt, vänd och låt bevarandeet svalna.