Hur man gör svampar?

Svampar som ligger på hyllorna frestande glänsande glansiga sidor, som om man kräver mer att köpa den och äta den. Men vi kan inte luras, vi vet vad prunesna behandlas för att få en sådan vacker art - det här är glycerin, svavelföreningar och flytande rök. Det är uppenbart att med en sådan allvarlig kemisk behandling försvinner de fördelaktiga egenskaperna hos prunes. Därför köper du torkade frukter, du behöver inte förföras av en vacker utsikt, men välj vad som ser naturligt ut, utan överskott av glans och ljus färg. Om rädslan att köpa torkade torkade pommes frites är stark, kan du göra det hemma. Hur man lagar naturliga pommes frites, vi nu och förstår.

Hur man gör svampar?

För beredning av torkade pommes frites behöver du mycket moget, du kan till och med övermåna, plommon. För det första är de mina och, om nödvändigt, ta bort stenen. Du kan göra pommes frites med en sten och utan den, men med en prune beskärning behåller fler användbara egenskaper. Sedan blancherar vi plommonerna i 20-30 sekunder i en läsklösning vid 90 ° C. Proportioner för lösning: 10 liter vatten 100 gram bakpulver. Skölj plommon med varmt vatten omedelbart efter blanchering. Nu kan du börja torka pommes frites. "Hur kan du torka det?" - frågar du? Självklart i ugnen behöver du bara noggrant övervaka temperaturen, så att svamparna visade sig läckra och användbara. Vi delar hela processen i tre steg för enkelhets skull.

Steg I. Plommon lägger vi på ett bakplåt och lägger det i ugnen, värms upp till 50-55 ° С. Låt torka i 3-4 timmar.

Steg II. Vi tar pannan ur ugnen, blanda plommon och kyla den. Ugnen värms upp till 60-70 ° C, sätt de kylda plommonerna och torka ytterligare 5 timmar.

Steg III. Vi tar bort plommon från ugnen, blanda och kyla. Kylda plommon placeras i ugnen vid en temperatur av 80-90 ° C och torkas 4-5 timmar tills den är helt klar. Om du vill göra plommonet skinnigt, kort före torkningens slut, bör temperaturen i ugnen ökas till 100-120 ° C. Då kommer sockret i frukterna att komma ut på ytan och de torkade frukterna karamelliseras.

Hur man lagar plommon?

Det är också viktigt hur man korrekt gör svampar, ge honom de nödvändiga lagringsförhållandena. Det är bättre att göra detta på en sval och torr plats. Pudonplommon måste packas på papperspåsar eller läggas i trälådor. Men du kan hålla svampar i stängda glasburkar, men för den här torra frukten borde du vara väldigt torr och till och med övertorkad. Eftersom fuktiga plommon utan luftning snabbt mögel. Också, för bättre konservering av pommes frites rekommenderar att hälla en liten mängd laurbladen.

Användbara egenskaper av pommes frites

Tja, vi lärde oss hur man gör svampar, men är det möjligt att äta mycket av det och i allmänhet är den här torkade frukosten användbar? Fördelarna med plommon är avsevärda, eftersom det behåller nästan alla värdefulla kvaliteter av plommon. Prunesin innehåller glukos, fruktos och sackaros, cirka 9-17% av det totala. Det finns också organiska syror: citronsyra, äppelsyra, oxalsyra, salicylsyra. Sammansättningen av prunes är pektin, kväve och tannmedel. Och viktigast av allt, det som gör svampar så användbart är de vitaminer och mineraler som ingår i den. Från vitaminer är det C, A, P, B1 och B2. Och från mineralämnen - en stor mängd fosfor, kalium, järn, natrium, kalcium och magnesium. På grund av denna komposition rekommenderas användningen av svampar för användning i anemi och beriberi. Pudon är också användbara för att matsårets funktion fungerar väl. Men det får inte missbrukas, eftersom pommes frites har en lindrig effekt. Därför kommer 5-6 bär om dagen vara tillräckligt.