Shchi - recept

I Ryssland, från de tidigaste tiderna, blev stor uppmärksamhet åt de första rätterna. Ingen middag, antingen på vardagar eller på semester, gjorde inte utan det första. Och bara en av de äldsta rätterna av rysk mat, tillsammans med örat , är soppa. Det finns många recept för att laga kål, de är kokta med kött och svamp, med kål och sorrel. Det klassiska receptet på kål soppa inkluderar användningen av surkål, men används också ofta och fräsch vithårig. Flera intressanta recept, till exempel hur man lagar soppa, ges nedan.

Kålssoppa - recept

ingredienser:

beredning

Först, mitt kött (receptet på köttkål tillåter användningen av någon form av kött), skär den i bitar, häll kallt vatten och koka det. Sedan tar vi bort det bildade skummet, vi lägger i buljongen hela skalad lök och lagar koka tills köttet är klart. Därefter tas lampan ut och kastas bort, vi behöver inte längre, hon gav redan alla sina smakkvaliteter under matlagningen. Potatis skuren i små bitar, krossa kål och sätt grönsakerna i buljong. Nu gör vi steka: i en stekpanna med vegetabilisk olja, steka lätt morötterna, riven på en stor rivare, lägg sedan till den hackade löken och den torkade tomat. När grönsaker får guldfärg, lägg till 1 matsked tomatpuré, blanda och häll grillen i en kastrull. När alla ingredienser är svetsade ihop, tillsätt salt till smak och lite citronsyra (vid knivens spets). Det är allt, vår kål soppa är klar.

Om du inte äter kött av någon anledning kan du ändra detta recept och laga soppen utan kött på vegetabilisk buljong.

Shchi med kyckling - recept

ingredienser:

beredning

Kycklingfilé koka i saltat vatten tills det är klart, då köttet extraheras och skärs i kuber. Peppar och potatis skärs i små bitar, tomater tärnas, morötter gnids på en stor rivare, lök skärs i små kuber, och kålen är strimlad. I en stekpanna värmer vi upp vegetabilisk olja, stekar morötter med lök, lägger sedan på paprika och tomater, allt tillsammans i ca 5 minuter. I kokande buljong sprider vi potatis, kål och koka i 5 minuter, tillsätt sedan grillen och koka i ytterligare 10 minuter. Därefter tillsätt det kokta kycklingköttet och koka i 3-4 minuter. Tillsätt krossad dill och svartjordpeppar efter smak. Så snart soppan kokas, stäng av elden och servera kålssoppa till bordet med gräddfil. Med utgångspunkt i receptet för kycklingkålssoppa kan du säkert ersätta kycklingkött med nötkött, kaninkött eller till och med fläsk.

Shchi med svamp - recept

ingredienser:

beredning

Torkade vita svampar kokar tills de är kokta i en köttbuljong och mala dem sedan. Lök finhackad, morötter gnidas på en rivare och blåst på vegetabilisk olja, tillsammans med surkål. Tillsätt sedan tomatpasta, gräddfil och gryta i ytterligare 5 minuter. Sätt kokta svampar och grönsaker i kokande buljong, tillsätt peppar, löklök och mjöl, som tidigare utspätt i 50 ml buljong. Koka ihop i ytterligare 10 minuter. Innan du serverar på bordet i varje tallrik, sätt lite hakad grön och gräddfil.