Pärépuré för vintern hemma

Idag kommer vi att berätta för dig hur man förbereder päronpuré för vintern. Sådan delikatess kommer vara glad och vuxna och barn, för dess fantastiska delikata smak kan inte lämna någon likgiltig.

Hur man lagar päron för vinter för barn?

ingredienser:

beredning

För att laga päronpuré för vintern enligt detta recept, välj de mjuka och mogna päron, skölj dem försiktigt, avlägsna skalen och den inre fröboxen med frön. Köttet skärs i små bitar och läggs i en kastrull eller kastrull. I ett annat kärl förbinder vi vatten och socker och rör om tills alla kristaller är upplösta. Häll de sötvätskaberedda pärlskivorna och sätt behållaren på spisen. Koka upp innehållet tills det är mjukt. Beroende på fruktens mångfald och modning kan detta ta från tjugo till fyrtio minuter.

Om så önskas kan du lägga till en liten jord kanel eller ett par nötter till smaken. Färdig pärépuré är förpackad på sterila och torra behållare, förseglade, omslagen under en "coat" för självsterilisering till fullständig kylning.

Om du förbereder ren för ett mycket barn, då rekommenderar vi att du gör det utan tillsats av granulerat socker, kanel och andra tillsatser. Men vid sådan beredning av en produkt är det nödvändigt att sterilisera det inom femton minuter i en behållare med kokande vatten, och först därefter till kork. Efter kylning, lägg på en sval plats.

Pärépuré med smak av kondenserad mjölk - ett recept på vintern

ingredienser:

beredning

Kokt päron enligt detta recept liknar en kondenserad mjölk, men har en uttalad pärsmak. För att förverkliga tanken är mogna mjuka pärlor avskalade och sköljs med frön, varefter vi mäter vikten av den resulterande pärmassan och skär den i små slumpmässiga skivor. I enlighet med proportionerna av receptet tillsätt socker, blanda det med fruktjuice och placera disken på spisen. Efter kokning släcker vi pärmassan med socker med knappt märkbara tecken på kokning, omblandning ibland, i en timme. Sedan häller vi mat soda, häll i mjölk, ge arbetsstycket att koka igen och fortsätt att smaka efter kokning i ytterligare fyra timmar.

Den resulterande puréen stansas till en homogen kräm-konsistensblandare, kokar i en minut och läggs ut på torra och sterila glasbehållare. Efter att ha förseglat burkarna omedelbart med kokta lock, vänd dem upp och ner och sätt dem ordentligt tills de är helt avkylda.

Pärépuré för vintern hemma - ett recept i en multivark

ingredienser:

beredning

I närvaro av en multivark är det lämpligt att laga päronpuré i den. För att göra detta förbereder vi päron genom att tvätta dem, peeling av skalen och frön med en kärna och skär köttet i kuber eller slumpmässiga skivor. Vi lägger fruktmassan i egenskap av multivark och tillsätter socker och citronsyra, vars mängd kan variera beroende på päronens sötma eller deras smakpreferenser. Blanda innehållet i multicasten och sätt enheten till funktionen "Quenching". Efter femton minuters programarbete, blanda pärlemassan och förläng samma läge i ytterligare femton minuter. Upprepa femtonminutten "Quenching" ett par gånger, alternerande med omrörning, varefter vi byter basen av rena i en lämplig behållare, stansad med en bländare och sedan tillbaka den till enheten och bläddra återigen arbetsstycket i femton minuter. Varma packa potatisen på sterila burkar, kork och vänd upp och ner under en "coat" för självsterilisering och långsam kylning.