Moldavian Giveche

Givec är inget annat än en grönsakspott. Till skillnad från den bulgariska Givec, är Givec i Moldavien endast beredd från grönsaker och bönor. Serveringens färdiga maträtt serveras i bordet i varm eller kall form, och sällan konserveras. På hur man förbereder moldaviska givec, vi kommer att prata vidare.

Moldovas grönsaksgecheche

ingredienser:

beredning

Det första vi gör är äggplantor, för att de behöver bli av med bitterhet. För att göra detta, skär grönsakerna i stora kuber, salt noggrant och lämna det under pressen i ungefär en timme. När tiden är klar tvättar vi äggplantorna med kallt vatten och absorberar överskott av fukt med en servett. Stek i en kittel eller en tjockväggad stekpanna en liten mängd vegetabilisk olja. Stek i grunt finhackad lök och riven morötter. Tillsätt till grillade hackade och skalade paprikor och äggplanter. Eftersom äggplanter absorberar mycket olja, måste det hällas på detta tillfälle.

Medan paprika är stekt, låt oss hantera tomater. Skär fruktens hud över korset och låt tomaterna täckas med kokande vatten. Vi tar bort den separerade skalen, och vi gnuggar frukterna själva på en rivare, hoppa genom köttkvarn eller vispa i en bländare - med ett ord gnuggar vi det på ett bekvämt sätt. Den resulterande tomatpuréen hälls i en kittel med rostade grönsaker och gvevech-tusk i moldovan på låg värme tills alla grönsakerna är mjuka.

Moldavian Giveche - recept

ingredienser:

beredning

I källan värmer vi upp vegetabilisk olja och steker på det finhackade lök och morötter tills löket blir genomskinligt. Medan stekpannan förbereder en brunning, kommer vi att ta itu med äggplanterna, de behöver blötläggas i en het saltlösning under 10-15 minuter. I en stekpanna med lök och morötter sätter du paprikan, bönor och demonterad blomkål i små blomställningar. Låt grönsakerna steka i 4-5 minuter, lägg sedan aubergine och fortsätt att laga mat i ytterligare 7 minuter, om så önskas hälla olja. Till slut lägger du till kryddor, vitlök och varm peppar efter smak och fyller givare med tomater. Stew skålen på låg värme tills grönsakerens mjukhet.

Räkor i Moldavien med äpple och grönsaker

ingredienser:

beredning

Auberginer, som tidigare blöts i saltlösning, torkas och skärs, baka i en förvärmd till 180 ° C ugn i en halvtimme. Tillsammans med äggplanterna på ugnsristen sätter vi paprika. Bakade grönsaker kyls och skärs av dem skal.

Kucchini skärs i stora kuber, lökskal och morötter gnider på en medelstor rivare. Tomaterna skalas och skärs i små kuber.

I en tjockväggig kittel värmer vi upp vegetabilisk olja och steker på den först lök med morötter i 3-4 minuter, sedan kucchini, en liknande tidsperiod och tomater. Efter att ha kokat innehållet i disken sätter vi gurka äpplen och strängbönor, lite vitlök och kryddor till smak. Vi väntar tills äpplen är mjuka, och vi lägger bakade äggplanter och paprika. Traditionellt serveras maträtten i kall form, men ingen kommer att debitera dig för att servera varm Moldavian Givec, strö på den med färska örter.