Hur matar druvor på hösten?

Liksom alla växter i trädgårds- och grönsaksgården krävs även druvor för gott fruktbär. De utförs i början av växtsäsongen - på våren, när knopparna ännu inte har blommat och sapflödet har börjat. Vissa toppdressing görs på sommaren, varav många är blad - på grön massa.

Men de viktigaste matdruvorna lär sig fortfarande under hösten, för en bra vinning i en hård tid, såväl som för åldrande av träet. Det är nödvändigt att veta vad som ska föda druvor till vintern på hösten, eftersom vissa ämnen, till exempel kväve, stramar vinodlingens mogning och förbereder växten för vintern.

Vissa människor är inte säkra på huruvida det är nödvändigt att mata druvor på hösten, för på vintern är det som sover. Men det är nödvändigt att göra detta exakt så att druvbuskarna bära vintern och på våren, så snart det blir varmare, börjar näringsämnena i jorden omedelbart fungera, vilket inte är synligt för det blotta ögat, men på hösten kommer det att påverka mängden skördad gröda.

Dessutom blir marken fattigare med tiden, näringsämnena från det tvättas ut av bevattningar och regnar och används också för utvecklingen av själva växten. Därför är utfodring efter fruktprocessen helt enkelt nödvändig, åtminstone för att återställa tillförseln av näringsämnen i jorden.

Vilken gödselmedel som ska matas druvorna på hösten?

Gödselmedel för druvor kan delas upp i organiska och oorganiska (mineral) gödselmedel. Båda är extremt nödvändiga för tillväxt och utveckling av vinstockar, liksom för att förbättra smak av druvor.

Det mest populära organiska gödselmedlet var hela tiden kohögg och kycklingfett. Det berikar jorden med användbara organiska ämnen, gör den näringsrik, strukturerad (mer spröd och luftgenomsläpplig), vilket skapar de mest gynnsamma förutsättningarna för fruktning och utveckling av växten som helhet.

Förutom gödsel används humus, torv, kompost och aska . Alla dessa ämnen fungerar som gödsel, men ersätter inte det, de kompletterar bara, samtidigt som de fysikalisk-kemiska indexen på jorden förbättras, på vilka druvbuskar växer.

Från mineralgödselmedel, som rekommenderas för hösttillämpning under druvor, är det nödvändigt att välja sådana enkla enkomponentämnen:

Av de multikomponentiska mineralgödselmedel som krävs för växten före vintern är det nödvändigt att föredra ammophoske och nitrophos, som redan har kalium med fosfor i kompositionen i det önskade förhållandet. Förberedelser införs i jorden enligt instruktionerna på förpackningen.

Hur man gödar druvor med organiska (gödsel / torv / humus)?

För att organiskt gödselmedel ska nå sin destination och uppfylla den tilldelade rollen krävs viss kunskap inom detta område. Så, med ett felaktigt ytligt gödningsmedel, bildas organiska växtrötter nära ytan och fryser i svåra vintrar, berövar växten av styrka och djupa rötter av riktig näring.

Därför bör organiska komponenter förseglas i spår, djup på minst 20 cm, som är gjorda i en radie av minst 80 cm från stammen och efter påfyllning sprutas de med jord och täppas. Efter sådan befruktning kommer vattning inte att krävas.

Hur befrukta druvor med aska?

Ask är en värdefull organisk substans som behövs av druvor. Men det är inte nödvändigt att överdrivet ivriga med sin användning, för att inte orsaka sjukdomen i växtklorosen.

Innan asken introduceras i druvstammen, hälls fyra hinkar av vatten och efter att den helt absorberats i den femte tillsätts 300 gram ask och växten vattnas igen.