Bab-Berdain-moskén


I Marocko hittar du en fantastisk och unik kombination av orientaliska och europeiska kulturer, olika sevärdheter och kulturminnesmärken, underbara stränder , steniga stränder, pittoreska flodgorgar och vintergröna skogar. Allt detta ger Marocko charm och gör den till en av de mest populära länderna bland turister runt om i världen. Det finns en stad i landet Meknes , som har en rik och intressant historia. Det är här som moskén Bab Berdaine Mosque ligger, som kommer att diskuteras nedan.

Vad är intressant om Bab-Berdain?

Bab-Berdain-moskén, som ligger i Medina of Meknes, innehåller idag en lista över UNESCOs världsarvsliv. Enligt typ Bab-Berdain är en Juma-moské, och enligt arkitektonisk stil avses islamisk arkitektur. För närvarande är Bab-Berdain en aktiv moské.

En historisk händelse som inträffade den 19 februari 2010 är förknippad med den. På denna dag, under fredagspreken (khutba), när det fanns omkring 300 personer i moskén, inträffade en allvarlig kollaps av byggnaden. Den tredje delen av moskén led, inklusive minareten. Tragedin hävdade 41 människors liv, 76 andra skadades och skadades av varierande svårighetsgrad. Som det hittades senare var kulminationen av kollapsen de torrenta regnen som inte hade upphört flera dagar före tragedin.

Hur kommer man dit?

Det är inte svårt att komma till Bab-Berdain-moskén. Meknes har utvecklat transportförbindelser med Casablanca , där den internationella flygplatsen ligger. En gång i Meknes måste du gå mot medina, ingången som öppnar porten Bab-Berdain. Om du kommer till moskén med bil, navigera sedan till GPS-koordinaterna för navigatorn.