Cape of Good Hope


Cape of Good Hope ligger i Sydafrika på Cape Peninsula söder om Kapstaden , en av de största städerna i Sydafrika. Det brukade kallas Stormens Kap, och det är ganska motiverat. När allt kommer omkring, starka strömmar, stormar, vindar och dimma, oskiljaktiga följeslagare på denna plats, bjudar isberg ofta här. allt detta på olika tidpunkter ledde till döden av ett dussin skepp.

Varför kallade de Cape of Good Hope?

Navigatören, som öppnade Cape of Good Hope i Afrika, kallades Bartolomeu Dias, han beordrade den portugisiska kungen att söka en havsväg till Indien runt Afrika. En annan storm förvirrade forskarens planer, och han förlorade landmärket, så förtroende för intuition, gick norrut, där han träffade en kappa och gav honom namnet på orsaken till hans katastrof. Fartyget var för skadat, och laget uppror, så även när han såg början av resan till Indiska oceanen, blev Dias tvungen att vända sig tillbaka. I 1497 skickades Vasco da Gama för att bana vägen till den indiska kusten, och sedan hans resa brändes inte bara av ansvar utan även av hopp, blev kappan omedelbart omdirigerade till Cape of Good Hope.

Vila på kappan

För närvarande är Cape of Good Hope en av de mest kända nationalparkerna i världen. Det här är den plats där Atlanten och Indiska oceanen förbinder, så det här är världens punkt där du kan besöka två olika oceaner samtidigt.

Cape of Good Hope ligger i södra delen av Cape Peninsula, nära Cape Point Point, vid foten av vilken Fals Bay Bay börjar, där vattnet är mycket varmare än andra vattenområden i området. Vattnet i viken värms av de varma strömmarna i Indiska oceanen. Därför är stränderna nära kanten alltid fyllda med människor.

Dessutom är inte långt från kappan nationalparken " Table Mountain ", som erövrar sin flora och fauna, där bor många fantastiska djur - från apor till pingviner.

Hur kommer man dit?

Under lång tid blev Cape of Good Hope betraktat som den sydliga punkten i Afrika, därför är det ganska lätt att hitta den på världskartan, eftersom den här informationen var imprintad i form av exakta koordinater på plattan installerad på platsen framför kappan. Nära Cape of Good Hope är staden Kapstaden , den näst största i Afrika. Det är från denna stad att det är lättast att komma till sevärdheterna. Det är bara nödvändigt att gå till M65, och sedan kommer skyltarna att leda dig längs en slingrande väg direkt till kappan.