Market Chipside Market


För att shoppa i Bridgetown , är den välkända marknaden Chipside Market, som ligger i den norra delen av huvudstaden Barbados nära hamnen, idealisk.

Vad kan jag köpa på marknaden?

Marknaden är full av äkta lokal färg. Det ursprungliga karibiska rummet, utan några förfalskningar, kan du bara försöka på denna plats. Här köper du inte bara vanliga, men också de mest exotiska lokala produkterna, skor, kläder, lädervaror, samt souvenirer: från billiga plastpärlor till exklusiva handgjorda produkter från lokala hantverkare. Du är osannolikt att lämna här utan ett utsökt smycke mästerverk som gjorts i andan av Barbados traditioner .

På morgonen kommer friska grönsaker och frukter, honung och nyfångad havsmat alltid till marknaden:

På Chipside Market är alltid det största urvalet av örter och kryddor, men älskare av god mat kommer inte att lämnas utan inköp: det finns många köttrader där kalvkött, lamm och kyckling säljs. På marknaden kan du gå nästan hela dagen även i värmen - många säljare kommer att erbjuda dig uppfriskande kalla drycker. Bara här kan du smaka på en gurka-cocktail eller kokosmjölk, som du får direkt, skär en kokos med hjälp av en machete.

Chipside Market är en täckt marknad, så det är bekvämt att vara i vilket väder som helst. På andra våningen är öppen för besökare på caféet av nationella köket "Harriet". Prova saltade fiskpinnar och fiskkaka, skinka med kryddor och bröd och frukt. Även klättra i trappan, kan du komma till ateljén genom att skräddarsy, ett rekreationsrum, en vintage begagnad butik, en smycken boutique. En särskilt livlig marknad är på morgonen på fredag ​​och lördag. Priserna här är mer än måttliga jämfört med stormarknader, och välvilliga säljare kommer alltid att ge dig användbara råd.

Hur kommer man dit?

För att komma till marknaden måste du hyra en bil eller ta en buss som går genom broar över Bridgetown hamn: Charles-Onil-Bridge och Chamberlain Bridge. Busstationen, som den kända Independence Square, ligger precis runt hörnet från detta lokala köpcentrum.