Oberhofen slott


Visittkortet till Oberhofen am Tunersee är Oberhofens slott. Det är på höger sida av tonfisken och är kanske det vackraste, romantiska och berömda slottet i hela Schweiz . Bilderna på den lilla tornet i vattnet finns på alla guideböcker i Schweiz och anses vara en symbol inte bara för staden, utan för landet. Slottet är i sin nuvarande form ett museum och har en stor utställning av målningar, antika möbler och en samling vapen.

Intressanta fakta

  1. På grund av det faktum att slottet ofta bytt ägare till sin århundraden historia har den ständigt restaurerats och byggts om, det kombinerar stilar som renässans, gotisk, barock, imperium. Men inte alla ägare till slottet gjorde återuppbyggnaden, så vid XIX-seklet från slottet var det nästan ruiner. Vad vi nu kan besöka och se är det skickliga arbetet med restauratörer, förresten, arbetar de på slottet nu, men på natten för att inte distrahera turister från syn.
  2. Dungeonstornet med sidorna 11 och 12 meter med ett pyramidaltak och en väggtjocklek på 2 meter uppträdde när slottet kördes av Walter von Eschenbach. Efter tornets slutförande byggdes andra delar av slottet runt den.
  3. Kapellet på slottet fungerar, det är värd för sakramentet av dop och bröllop ceremonier. Även i slottet finns en tjänst för att organisera ett bröllop, kostnaden för ceremonin är 250 euro, gratis datum finns på slottets hemsida.
  4. Du borde också besöka den engelska landskapsparken runt slottet, den planterades under ledning av hustrun till en av slottets ägare. Parken anses vara en mycket romantisk plats för promenader med en vacker utsikt för fotomöten.

Vad ser du på slottet?

Det är nödvändigt att uppmärksamma en unik samling av målningar från olika epoker, innan målningarna tillhörde Berns historiska museum , nu hör alla utställningar till slottmuseet. Se också samlingen av autentiska möbler, mycket bevarade från de tidigare ägarna av slottet, restaureras och publiceras.

Män kommer att vara intresserade av att se en unik samling vapen, medeltida heraldiska symboler för familjer som bodde i slottet, rustning av riddare och armory. Kvinnor uppmanas att titta in i barnrummen och bekanta sig med inredningsprodukter, ett barnbord, en barnstol, en spjälsäng för att sova, unika träleksaker och kläder för de små medeltiden.

Det är anmärkningsvärt att slottets återställare var utrustade så att det inte ser ut som ett museum som förtåg turister. Alla rum inuti är gjorda som om hertigen nu bor i dem med sin familj och tjänare. Slottets särdrag är närvaron av många passager, trappor, rum, hemliga hörn, det viktigaste är inte att gå vilse och se allt i slottet. Till exempel i ett av de dolda rummen på slottet finns 18 glasmålningar som beställdes 1864. Också i ett av rummen finns en resenärs samling. Den har vikningsbestick, minischack, cirkulär och linjaler för avståndsmätning, resväskor till makarna von Pourtale.

På fjärde våningen i slottets centrala torn finns ett konstgalleri från medeltiden, ovanför finns det ett gammalt bibliotek och högst upp på tornet finns ett turkiskt rökrum, som porten av Portoile var utrustad med under intryck av att resa genom Konstantinopel.

Hur kommer man dit?

  1. Från Basel , Romanshorn, St. Gallen, Zürich och Bern med en halvtimme buss till stopp "Schloss Oberhofen".
  2. Från staden Thun kan du nå på tre sätt: med buss NFB nummer 21 till stopp Oberhofen am Tunersee, med skepp "Blumlisalp" genom sjön och med bil, efter staden Tun Oberhofen tredje stan, att gå en halvtimme till "Schiffandte" eller skylten "Schloss Oberhofen" .

Öppettider:

Slottet kan besökas från 8 maj till 23 oktober. På måndag är slottet stängt, och från tisdag till söndag arbetar från 11,00 till 17-00. Inspektion av slottet går utan guider. Kostnaden är 10 euro vuxna, 2 euro är barn. Grupper av 10 personer för 8 euro.

Parken är öppen dagligen från 10 april till 23 oktober från 10,00 till 20,00. Vandring i parken är gratis.