Mekanisk gulsot

Mekanisk gulsot är en sjukdomssignal. Det kan betraktas som ett symptom på någon annan sjukdom som provocerade denna gulsot. För att bli av med obehaglig gul färg på hud och slemhinnor måste du först och främst identifiera orsaken till problemet.

Mekanisk gulsot - symtom på sjukdom

Hud och slemhinnor på grund av en ökning av enzymet bilirubin i blodet. När, av någon anledning, utflödet av gallret är igensatt, släpps bilirubin i kroppen. Det visar sig, mekanisk gulsot är bara en maskering av en mer allvarlig sjukdom.

Mekanisk gulsot i de flesta fall komplicerar väsentligt behandlingsprocessen och förvärrar patientens tillstånd.

Beroende på sjukdomen som orsakade gulsot kan dess manifestationer förändras. Men det finns flera grundläggande tecken som kommer att bidra till att bestämma sjukdomen i ett tidigt skede, vilket i sin tur kommer att bidra till utnämningen av aktuell behandling. De viktigaste symptomen i alla fall ser så här ut:

  1. Förändringar i hudfärg. Vid de första stadierna blir patientens hud gulaktig i färg. Med långvarig utveckling av sjukdomen kan huden färgas i en mörkgul med en bronsfärgton.
  2. Mekanisk gulsot följs vanligen av svår klåda. Ofta finns det på huden på patienterna många repor.
  3. Patienter med mekanisk gulsot känner generell svaghet och sjukdom.
  4. Mörk urin och för lätta avföring kan ge ut mekanisk gulsot i de tidiga dagarna.

Orsaker och behandling av mekanisk gulsot

Som redan nämnts ovan kan orsakerna till mekanisk gulsot vara många. Mer korrekt, det finns många orsaker som orsakar rörelsen av stenar genom kroppen från gallblåsan till kanalerna. Det kan både utveckla pankreatit och tumörer.

Den exakta orsaken kan endast fastställas av en specialist, baserat på undersökningens resultat.

Med tanke på mekanisk gulsot är det värt att notera om det är smittsamt eller inte. Viral gulsot (hepatit A och B) kan vara smittsam. Och eftersom denna sjukdom orsakas inte av ett virus, men av olika mekaniska faktorer som överförs av luftburna droppar eller genom blod, kan det inte.

Det första stadiet av behandling av gulsot är att identifiera och förstöra orsaken till dess förekomst. För att göra detta måste du vidarebefordra flera viktiga tester och genomgå en allmän undersökning. Nästa steg är kirurgisk ingrepp och felsökning av gallblåsa och lever.

Om mekanisk gulsot diagnostiseras i cancer, är det värt att vara beredd på snabb utveckling. I detta fall (liksom i alla andra) kommer kirurgisk ingrepp också att krävas.

Det är viktigt att förstå att mekanisk gulsot inte tolererar behandling med folkläkemedel. Användningen av alternativa medicinmetoder kan bara förvärra patientens allmänna tillstånd och komplicera läkarens efterföljande arbete.

Örter och tinkturer kan vara relevanta endast under postoperativ period för att upprätthålla immunitet. Här är de mest populära recepten, som efter kirurgisk behandling av gulsot kommer att vara till stor hjälp:

  1. Tinktur av torra löv av cowberry och björksaft på ångbad tas tre gånger om dagen.
  2. Björkblad, fylld med varmt vatten - ett utmärkt verktyg.
  3. Soda eller mentholbad kommer att minska klåda och lindra patientens tillstånd.
  4. Kommer att bidra till tidig återhämtning och vatten, infunderat med citron.

För att undvika de mest hemska konsekvenserna och upptäcka en sjukdom som orsakar mekanisk gulsot, diskuteras bäst omedelbart med en specialist.