Mount Gay Factory


Alla vet att rom betraktas som favorit alkohol av seglare och pirater sedan urminnes tider. Men långt ifrån alla vet att födelseplatsen för denna uppvärmnings- och tartdryck är Barbados . Ja, det var här att det först producerades under första hälften av 1700-talet. Här är rumfabriken Mount Gay - en av de största företagen som producerar den äldsta av de många kända märkena av rom i världen. Fabriken är belägen i norra delen av Bridgetown , nära kusten. Resa runt Barbados , missa inte möjligheten att upptäcka mysteriet hos det trehundraåriga Romany Mount Gay Rum, gå på en spännande turné på Mount Gay fabriken, vars dörrar länge varit öppna för turister.

Fabrikens historia

Factory Mount Gay producerar rumprodukter från den avlägsna 1703, och den starka drycken av det kända varumärket Mount Gay Rum har försäljningsmarknader i mer än 110 länder. Grundaren av den första, fortfarande ett litet företag för produktion av rom, är John Allen Gay. Efter en tid tack vare sjömännen blev den starka alkoholhaltiga drycken Mount Gay Rum mycket populär över hela världen. Och rumfabriken organiserade i sin tur sponsring för ett stort antal världs-segelregattar.

Vad kan man se på fabriken?

På den äldsta rumfabriken för turister organiserar intressanta utflykter. En resa börjar med den traditionella Rum Shop, där guider kommer att bekanta sig med historien om romernas skapande och utseende i Barbados. Gäster kommer också att få veta om den underbara omvandlingen av sockerrör till melass, och sedan in i rom, om dess behandling, åldring, blandning och tappning. Besökare kan se gammal och ny modern utrustning, en videofilm om rumproduktionen.

En ovanligt intressant plats på fabriken är Mount Gay Bar. I det här rummet kan du smaka på olika typer av rom och olika cocktails baserat på denna starka dryck, och under provsmakningsturnéerna berättar du om klassificering och subtilitet av varje. Två gånger i veckan, på tisdagar och torsdagar, kan besökare äta al fresco genom att beställa en berömd rumstans på aperitif.

Om så önskas kan gäster på ön inte bara köpa det exklusiva rom-märket Mount Gay, utan även lika värdefulla sorter. Mount Gay Rum kan köpas för endast $ 10. På fabriken finns en utmärkt butik med företagets souvenir- och rumprodukter.

Utflykter

Genom rumfabrikens territorium utförs utflykter av olika slag:

  1. Varje halvtimme från måndag till fredag ​​från 9.30 till 15.10 och lördag från 10.30 till 14.30 är kännedomsturer. En vuxenbiljett för en sådan resa kostar $ 10, barn under 12 år kan tas utan kostnad.
  2. Cocktail tour organiseras varje onsdag klockan 14, biljetten kan köpas för $ 50, men barn kan inte tas till denna turné. Priset på biljetten inkluderar en överföring.
  3. En fascinerande turné med buffébord kan besökas varje vecka på tisdag och torsdag kl 12.00, betala $ 62 för det. Om du tar ett barn under 12 år måste du betala ytterligare $ 31. Detta belopp inkluderar också en överföring.

Hur kommer man till rumfabriken?

Du kan nå fabriken med taxi eller kollektivtrafik . Från Speightstown , Bridgetown och Holtown till Mount Gay Rum Factory finns en 1A buss.