"Malibu" fabrik


Rum är en drink av de karibiska öarna. "Barbados, Tortuga, Karibien, Rom, Pirater" - Föreningen är ganska stabil. Naturligtvis producerar Barbados traditionellt rom, och mer än 3 århundraden. Vissa tror ens att det är han som är födelseplatsen för denna "piratdryck". Men det är definitivt ingen tvekan om det - det beror på att Barbados är tacksam för världen för den rominnehållande spriten "Malibu", som uppfanns och tillverkats här sedan 1980-talet. Och naturligtvis är Malibu-fabriken i Barbados en av de största attraktionerna , och spritet är själv en souvenir som nästan alla turister tar med sig från ön.

Fabrik: utflykt och provsmakning

Fabriken ligger i Bridgetown , vid kusten. Det har funnits sedan 1893 - på den tiden blev rum producerat här. I dag produceras Malibu-spritet här inte bara med den traditionella kokosnötsmaken, men också med smaken av mango, papaya och andra frukter. Årligen säljer mer än 2.500.000 lådor.

På fabriken kan du se den fullständiga tekniska processen - från att bearbeta sockerrör till färdiga produkter och spilla den. Efter turnén erbjuds turister att smaka cocktails på grundval av "Malibu", och du kan göra det direkt på stranden , koppla av i en solstol. Kanske gör detta faktum fabriken ännu mer populär för besökare.

På fabriken finns en butik där du kan köpa färdiga produkter. Men i Barbados är det svårt att hitta en butik där denna dryck inte säljs, vilket har blivit visitkortet på ön. Du kan besöka fabriken från måndag till fredag ​​från 9.00 till 15-45.

Hur kommer man dit?

Fabriken ligger på stranden i Brighton Beach, som kan nås med kollektivtrafik och taxi.