Prick av hCG

Injektionen av hCG är inget annat än injektionen av hormonella droger, vars huvudsakliga beståndsdel är den humana korioniska gonadotropin. Bland sådana droger kan nämnas: Gravid, Profazi, Horagon, etc. Huvudåtgärden är att återställa ovulationsprocessen och bildandet av ytterligare hormonell aktivitet hos den gula kroppen.

I vilka doser administreras HCG?

Doseringen av injektioner av hCG, som föreskrivs för att upprätthålla en graviditet, kan variera från 5 till 10 000 IE. Urval av läkemedlets mängd utförs varje gång, med hänsyn till innehållet i hormonet i en gravid kvinnas blod. Dessutom beaktas även follikelvärdet. En hCG-prick kan leda till utveckling av ovarie-hyperstimuleringssyndrom.

När är administreringen av hCG vanligtvis ordinerad?

Anledningen till utnämningen av hormonhaltiga läkemedel är ganska mycket. Speciellt föreskrivs en injektion av hCG ofta vid stimulering av ägglossningen. Därför är huvudindikationen för dess användning infertilitet. I sådana situationer utförs utvärderingen av injicerad injektion efter 24-36 timmar med ultraljudsanordning. Som regel ökar sannolikheten för uppfattningen flera gånger efter injektionen av hCG.

Vad är injektionen av detta hormon för graviditet?

Med en kraftig minskning av koncentrationen av choriongonadotropin i en gravid kvinnas blod, för fortsatt underhåll av graviditet och i närvaro av indikationer, görs injektioner av hCG. Den sänkta nivån av detta hormon kan associeras med tidig diagnos. Därför analyseras den gravida kvinnan innan hormonbehandling utpekas för att klargöra nivån av gonadotropin.

I de fall då indikatorn skiljer sig avsevärt från normen, vilken beräknas med graviditetstiden och mindre än mer än 20%, är HCG-behandlingskursen obligatorisk. Denna hormonnivå kan som regel ange sådana brott som:

Således borde varje gravid kvinna veta när och varför hon injiceras med hCG. Det är inte värt att oroa dig för, för i de flesta fall, tack vare dessa procedurer, är det möjligt att behålla och tolerera en frisk baby. Och ju tidigare en överträdelse upptäcks, vilket kräver medicinsk intervention, desto större är sannolikheten för ett framgångsrikt resultat.